MGI представи новата машина JETvarnish 3D Web Color +

1288
MGI представи новата машина JETvarnish 3D Web Color +

MGI Group представи JETvarnish 3D Web Color + на Labelexpo Europe в Брюксел. JETvarnish 3D Web Color + е първата цифрова рола-към-рола „всичко в едно“ печатна машина на пазара.

 

JETvarnish 3D Web Color +

 

Тя включва тонерен 4-цветен печат, частичен или релефен лак до 232 микрона, фолиране – всичко това дигитално с персонализация, ако е необходимо, както и вградено полу-ротационно щанцоване, рязане и пренавиване.

Огромният набор от гъвкави опаковки и материали за етикети, които могат да бъдат декорирани с вълнуващи визуални и тактилни подобрения, включват пластмасови, синтетични и хартиени материали. Тези мощни инструменти за управление на материалите се допълват също от самопочистваща се мастиленоструйна система за оптимизиране на рентабилността на производството.

JETvarnish 3D Web Color + осигурява великолепни 2D / 3D измерни UV текстури и персонализирано, релефно фолиране на променливи данни. Тези привлекателни цифрови декоративни специални ефекти се предлагат без традиционно скъпата употреба на щанци или пластини върху етикетни роли до 420 мм и при скорости до 2520 м / час. При отпечатване на празни роли при разделителна способност 3600 dpi, заедно с добавянето на 2D / 3D фолио, Color + може да постигне скорост до 1200 м / ч.

Машината работи с drop-on-demand пиезоелектрични печатащи глави на Konica Minolta. От MGI твърдят, че печатната машина може да се използва за отпечатване от една проба до пълна продукция етикети, достигайки скорости между 10 м / мин и 20 м / мин при резолюция 1200 x 1200 dpi при ширина на ролния материал от 330 мм.

Източник: www.mgi-fr.com
Текста написа: Мария Шабанска

Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.