MGI с прототип на дигитална печатна машина формат В2

2331

Мастиленоструйната ALPHAJET печата с шест цвята и възможност за цялостен или частичен UV лак.

Френският производител на цифрови и довършителни решения за печат MGI Digital Graphic Technology, ще представи прототип на новата си мастиленоструйна цифрова дигитална машина ALPHAJET с формат на листа B2. Световната премиера на уникалната машина предстои на drupa 2012 (Дюселдорф, 3-16 май, 2012 г.).

ALPHAJET може да отпечатва до шест цвята плюс UV лак и използва всепризнатата UV мастиленоструйна технология на MGI, която се използва в системите JETvarnish (формат B2) и JETcard (за карти вид ISO CR-80).

Основните характеристики на ALPHAJET включват:
• Скорост на печат до 3000 листа на час
• шестцветен печат плюс UV мастиленоструен печат
• частично UV лакиране
• максимална разделителна способност 1200 х 1200 DPI
• максимална формат 52 х 74 см
• максимално тегло на листа 500 гр
• управление на променливи данни

Дигиталната печатна машина ALPHAJET запълва празнината между офсетовия и дигитален печат, като съчетава или доближава предимствата на офсета (скорост, точност и качество) и дигиталната технология (печат при поискване, намаляване на подготовката за печат и макулатурите, печат на променливи данни), като същевременно осигуряват същата гъвкавост от предложените решения за дигитален печат на MGI.

ALPHAJET ще бъдат представени на щанда на MGI Drupa (зала 4, щанд B24), но в продажба се очаква да бъде предложена през 2013г.

За повече информация се свържете с GRAPHCOM, официален представител за България.

за контакти:
София, тел.: 0876/ 533 511
Атина тел./факс: +30 2109 823 800 
info@graphcom.gr
www.graphcom.gr

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.