MGI ще представи JETvarnish 3D – цифрова машина за частично UV лакиране с 3D релеф

3082

Френският производител на цифрови преси и довършителна техника ще представи на Drupa 2012 новата мастиленоструйна система за зонално лакиране JETvarnish 3D. Тя предлага увеличена производителност, съчетана с нови възможности за частично лакиране с 3D ефект.

С JETvarnish 3D отпада нуждата потребителите да избират между скоростта на мастиленоструйното лакиране с ултравиолетово сушене и възможността за нанасяне на лак с по-голяма дебелина. Новият JETvarnish 3D се справя и с двете задачи. Машината може да прилага нов 3D ефект, като дебелината на слоя лак се променя в зависимост от изискванията на поръчката. Това гарантира производството на неповторими изделия, не само на вид, но и на пипане.

Скоростта на новата машина е драматично увеличена тя е три пъти по-бърза от оригиналния JETvarnish. JETvarnish 3D може да лакира до 3 000 листа с размер 52×105 cm в час. Така той се превръща в ценно допълнение както към офсетовите, така и към цифровите печатни машини. Благодарение на него печатниците могат да увеличат производителността си и да изпъкнат пред конкурентите си.

JETvarnish 3D работи с формати от A3 до 52×105. Хартиите с които може да работи са с тегло от 135 до 500 грама на квадратен метър. Всеки лист, лакиран от машината може да съдържа уникална персонализирана информация. Основните възможности на JETvarnish 3D са:

  • Поддръжка на частично и цялостно лакиране
  • Релефен частичен 3D UV лак с променлива дебелина
  • Тиражи, вариращи от един отпечатък до стотици копия.
  • Много кратко време за подготовка без използване на пластини, сита и чистене между поръчките.
  • Увеличаване на маржовете
  • Екологичен дизайн – машината не използва разтворители и драстично намалява консумацията на суровини, отпадъците и консумативите в сравнение с традиционния процес на UV лакиране.

JETvarnish 3D се присъедини към обявената наскоро B2 печатна машина MGI Alphajet, kоято също ще бъде представена на Drupa.

Източник: www.mgi-fr.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.