Mimaki – зад знамената и банерите на 2018 FIFA World Cup

1053
Mimaki – зад знамената и банерите на 2018 FIFA World Cup

Сергей Бабенко, изпълнителен директор на Simvol, която е един от официалните производители на външна реклама за FIFA World Cup 2018, разказва за широкоформатния печат.

Simvol

 

Основаната през 1996, компания Simvol е най-големият производител на знамена и държавни символи в Русия. Тя е и сред компаниите, избрани да произвеждат външна реклама за Световното по футбол през 2018.

„Вече работихме сериозно, за Олимпийските игри от 2014 в Сочи,“ обяснява Бабенко. „Много се гордеем с работата си по производството и инсталацията на всички знамена и банери за едно от най-важните събития в държавата, в най-трудните планински условия. Затова бяхме логичния избор за производството на материалите за Световното първенство по футбол 2018. Участниците видяха наши продукти в почти всички градове, в които имаш мачове. Освен това, произведохме спортни облекла и аксесоари, за да помогнем на феновете активно да подкрепят отборите си.“

 

Simvol

Началото
Simvol стартира с производство на знамена чрез ситопечат без унифицирани стандарти и размери. Производственият процес е еволюирал драматично.

„Ситопечатът изисква много работа,“ казва Бабенко, „И резултатите са непредвидими.“ За да се справи с това, Simvol е от първите компании в Русия, която въвежда термотрансферна сублимационна технология за печат. „Не само прехвърлихме много от продукцията си към трансферен печат, но и бяхме креативни в използването на наличната техника за ситопечат и предложихме уникално довършване на сублимираните символи и знамена. Предлагаме и бродерия, апликации и други, за да отличим продуктите си.”

 

Simvol

Ранните опити на Simvol със сублимационния печат не дават задоволителни резултати, но през 2004 компанията купува Mimaki JV4, машина, която преедлага 10-пъти по-висока скорост от предишните принтери и е в употреба и до днес.

Simvol използват още машина за директен печат на тъкани Mimaki DS-1600 и TS34 за термотрансферна сублимация. Най-новата им придобивка е Mimaki JV300. „Това е машината, която използваме за основната част от производството си,“ казва Бабенко. „Тя може да замени всичките ни други принтери.“

Той е развълнуван и от производственият текстилен принтер Mimaki Tiger 1800B „Тази машина предлага изключителни скорост и качество,“ казва той. „С продължаването на развитието си, ще обмислим да добавим още една или повече от тези машини в производството си. Това наистина ни дава пазарно предимство и ни позволява да произвеждаме по-бързо.“

Източник: mimakieurope.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.