Mimaki представиха най-бързия в света сублимационен мастиленоструен принтер

1792

Производителят на широкоформатна техника заяви, че новата машина TS500-1800 е най-бързата в света.

Системата ще излезе на пазара през април. Тя може да печата с четири или шест цвята при максимална скорост от 150 квадратни метра в час на трансферна хартия. TS500-1800 достига тази скорост при разделителна способност от 300×600 точки на инч. Максималната възможна резолюция на печат е 1 200 точки на инч.

Машината използва три групи от шест печатащи глави с пиезо технология и има максимална ширина на печат от 1 890 милиметра. TS500-1800 може да работи с материали на роли с маса до 60 килограма и диаметър до 300 милиметра, което според производителя премахва нуждата от често презареждане на материала. Според Sakae Sagane, управляващ директор на Mimaki за Европа, TS500-1800 е идеален за печат върху текстил и за производство на рекламни съоръжения.

Sagane добави: „Вярваме, че S500-1800 ще позволи на производителите на облекла и широкоформатни рекламни материали да отговорят на нарастващата нужда от малки тиражи и персонализирани продукти на тези бързоразвиващи се рекламни пазари. “

Като допълнение към новата печатна система, Mimaki представиха и ново сублимационно мастило. То се нарича Sb300, и осигурява бързо съхнене и се предлага в шест цвята: циан, магента, жълто, черно, светъл циан и светла магента. „Новите ни мастила осигуряват брилянтни цветове и с помощта на RasterLink 6, операторите могат лесно да симулират цветове по Pantone”, добави Sagane.

Източник: www.largeformatreview.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.