Mimaki разшири портфолиото си и представи нов режещо-печатащ плотер

3340
Mimaki разшири портфолиото си и представи нов режещо-печатащ плотер

Mimaki показа режещата версия на представения на Fespa принтер JV300. Компанията демонстрира и ново екосолвентно сребърно метално мастило.

Mimaki CJV300

 

Mimaki CJV300 съчетава широкоформатен принтер и режещ плотер и има същите спецификации на печат като JV300, който може само да печата. Устройството печата и реже от рола на рола и използва същите печатащи глави на Epson като JV300.

CJV300 ще се предлага с два варианта на ширината на печат – 1361mm и 1621mm, и може да се конфигурира като осемканален екосолвентен или сублимационен принтер. Скоростта на печат е 105,9 кв. м. в час във високоскоростен режим, 44 кв. м. в час в режим с качество за реклами в търговки обекти и 25 кв. м. в час в режим на печат с високо качество.

Mimaki  показаха и ново сребърно метално мастило за екосолвенaта си система SS21. Според Mike Horstern, генерален директор на маркетинга на Mimaki за Европа, новото мастило предлага сребро с яркост, която е 1,67 пъти по-висока от тази на конвенционалните мастила.

„Това допълва оранжевото и светло черно мастило на SS21, които представихме по-рано през тази година и дава възможност на потребителите да печатат изображения с поне 648 различни метални цвята със сребърна подложка,“ добави той.

Източник: Mimaki 
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.