Mimaki удвоява производствените си мощности и навлиза в 3D печата

1794
Mimaki удвоява производствените си мощности и навлиза в 3D печата

„Ще можем да произвеждаме продуктите си, дори, ако поръчвате два пъти повече, отколкото в момента. Ангажираме се да инвестираме над 7% от годишния си оборот,“ заяви президентът на Mimaki Hisayuki Kobayashi.

UV плоскопечатащ принтер UJF-3042

 

Президентът на Mimaki Япония Akira Ikeda зави, че съществуващият настолен UV плоскопечатащ принтер UJF-3042, от който са продадени над 5000 броя, може да печата в 3D като използва адитивна технология.

Компанията планира да тества тази възможност на пазара през следващите месеци, като предложи услуга за печат. „Разбираме изискванията на пазара. Не е достатъчно да направим само принтер, трябва да разработим и софтуер. Трябва да събираме информация, за да изградим ноу-хау, за да го развием,“ заяви той.

„Все още не сме решили към какви приложения да ориентираме машината. За момента сме се фокусирали върху разработването на пълноцветен 3D принтер. Има голям пазар. Едно възможно приложение е изработване на архитектурни модели, или медицински модели, например пълноцветен модел на сърце. Смятаме да направим това в рамките на две години.“

Развитието на Mimaki включва нов център за изследване и разрботка в Tokyo. Ръстът в продажбите на компанията на годишна база е почти 9.5% спрямо 2014. Ръстът при текстилния печат за същия период е 24%.

Mimaki също така показа 1,8 метровия сублимационен принтер TS300P-1800 на Fespa.

Източник: mimakieurope.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.