Mimaki CJV150 Series с награда за най-добро решение за печат и рязане

1805
Mimaki CJV150 Series с награда за най-добро решение за печат и рязане

От Mimaki съобщиха, че са удостоени с наградата на Европейската Асоциация за Дигитален Печат (EDP) за “Най-добро решение за печат и рязане” по време на FESPA 2015.

Mimaki CJV150 Series едновременно извършва операции за печат и рязане при скорост на печат до 56,2 кв. м на час. Наградата бе връчена на Mike Horsten, генерален директор маркетинг на Mimaki EMEA, на специална церемония.

 

Mike Horsten, генерален директор маркетинг на Mimaki EMEA

„Изключително сме горди да бъдем признати за пореден път от Асоциацията за нашите постоянни усилия за предлагане на иновативни продукти на пазара за цифров печат. Ние се стремим да разработваме решения, които отварят нови възможности за нашите клиенти и за индустрията“, казва Horsten. „CJV150 е най-универсалният принтер в нашето портфолио и отразява нашите възможности да предоставяме пазарно съобразени решения, които повишават креативността на нашите клиенти и възможностите им да доставят изключителни резултати, позволявайки им да работят ефективно и изгодно дори в трудните пазарни сектори.”

Серията CJV150 беше представена през есента на 2014 г. Нейната новоразработена шахматно разположена печатаща глава осигурява широко печатно поле и мастилени капки, вариращи от 4 до 35 pl за красив печат с висока резолюция. Регистрацията на нулевия маркер намалява потреблението на медии чрез премахване на границите между регистрационните пасери, за по-малко отпадъци на често скъпите медии.

„Журито и нашите клиенти, са впечатлени и от възможността за работа както със солвентни мастила, така и със сублимационни мастила на водна основа и възможността за създаване на широка гама от уникални печатни приложения с тези принтери, включително вътрешни декорации, плакати, декорации за магазини или събития и облепване на превозни средства. Новоразработеното сребърно мастило осигурява яркост 1,67 пъти по-голяма от тази на конвенционалните сребърни мастила за висока добавена стойност и огледални ефекти, които надхвърлят очакванията и позволяват производството на повече от 648 цвята от колекцията метализирани цветове. За тези принтери има също бързосъхнещо SS21 оранжево и специално черно мастило, с което се разширява гамата от забележителни продукти, които могат да бъдат създадени. Този обхват от възможности е наистина безпрецедентен за принтери от този клас,“ добави Horsten.

Всички флатбед, солвентни и текстилни принтери, показани на щанда на Mimaki време FESPA 2015 са получавали награди от EDP в миналото. Mike Horsten заключава: „След 40 години иновации, от Mimaki сме много горди, че на FESPA можем да покажем само наградени продукти.“

Източник: www.duomedia.com
Текста написа: Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.