Mitsubishi представи достъпно CtP решение за печат на вестници

1971

Mitsubishi Imaging, водещ производител на CTP системи представи Digital NewsPro, достъпно CTP решение, създадено специално за експониране на пластини за печат на вестници и книги в кратки тиражи.

Digital NewsPro е пълноценно CTP решение, което използва доказаната технология на Mitsubishi – пластини Silver DigiPlate, съчетани с експонатор Katana и устройства за прегъване на пластините, предвидени за изискванията на вестникарските печатни машини.

Silver DigiPlate са доказали високото си качество и имат сериозен принос в преминаването на много печатници на вестници към CTP технологията. Silver DigiPlate е цялостна линия от цифрови полиестерни и хартиени пластини, идеални за кратки черно бели и пълноцветни тиражи на листови и ролни офсетови машини. Тиражоустойчивостта им е до 25 000 печатни удара за тези с полиестерна база и до 10 000 за пластините с хартиена основа.

Чрез преминаване към CTP напълно се избягват ръчните процедури по производството на пластините, както и експонирането на филм. Спестява се много време чрез електроннен монтаж и експонацията директно върху печатните плаки. Сепарациите съвпадат отлично и се премахва вероятността от грешки при ръчната обработка.

Източник: whattheythink.com

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.