Miyakoshi и Ryobi също ще представят дигитална печатна машина с формат 700х500

2546

Производителите на офсетова техника Miyakoshi и Ryobi са разработи съвместно цифрова печатна машина с формат с формат B2 и скорост на печат 8 000 листа в час, която е двойно повече от всяко от обявените конкурентни решения.

Miyakoshi и Ryobi

Прототипът на машината ще бъде показан на Drupa 2012. Съвместната разработка на двете компании използва електрофотографски процес, базиран на светодиоди и технология с течен тонер. Целта им е да съчетаят силните страни на цифровата и офсетовата технология. Системата има разделителна способност 1 200dpi. Според  Miyakoshi и Ryobi й целта на пресата е да предложи печат с качество, сравнимо с офсетовото чрез трансфериране на течен тонер с изключително малки частици чрез светлочувствителен барабан.

Miyakoshi и Ryobi заявиха, че новата печатна машина е ориентирана едновременно към печат на малки тиражи висококачествени продукти като плакати, каталози и опаковки и печат на големи обеми персонализирана продукция. Машината използва същата технология като MD-Press 1260, ролна преса с ширина на печат 487 милиметра и скорост 60 метра в минута, която Miyakoshi демонстрираха на Drupa 2008.

Машината е резултата на разработките в областта на високоскоростния електрофотографски печат чрез течен тонер с голям вискозитет на Laboratories of Australia (RLA), които са финансирани от Miyakoshi. Съществуват предположения, че това е същата технология, която използва новата машина на Xeikon  с разделителна способност 1 200 dpi.

Miyakoshi и Ryobi се присъединиха към производителите, които планират да покажат на Drupa дигитални преси с формат B2. Интересното в случая е , че тяхната разработка предлага два пъти по-висока скорост от обявените до момента от другите компании. За сравнение, HP Indigo 10000 може да отпечата 3 450 страници в час. Скоростта на  мастиленоструйната преса на Komori, чието име не е обявено е  3 300 страници в час, MGI Alphajet предлага 3 000, Fujifilm Inkjet Jet Press 720 печата с 2 700 страници в час, а Screen Truepress Jet SX с 1 620.

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новев
 

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.