Müller Martini демонстрираха потенциала на SigmaTrimming Center на Graph Expo

1532

Стотици професионалисти в графичната област получиха възможност да „поемат управление“ и да обрежат собствените си бестселъри.

Посетителите, които търсеха начин да увеличат продуктивността и едновременно с това да си харесат четиво за разпускане, нямаха търпение да посетят щанда на Müller Martini по време на Graph Expo. Там те присъстваха на интерактивна демонстрация на напълно автоматизирания SigmaTrimming Center. Посетителите поеха контрола над него, за да обрежат заглавието бестселър, което са си избрали. С над 500 подарени популярни книги инициативата на Müller Martini „обрежи своя бестселър“ се оказа успешна и популярна демонстрация колко бързо и лесно може да е производството на книги чрез цифрови технологии.

SigmaTrimming Center е проектиран за професионално довършване на книги,произведени чрез офсетов или цифров печат, независимо дали става дума за малки или големи тиражи. В изложбеното пространство на Müller Martini посетителите наблюдаваха и други възможности на SigmaTrimming Center, сред които са:

  • Първата система в индустрията, която няма нужда от макалатури и може да произведе 1000 напълно различни книги за един час.
  • Възможности за безкрайна настройка на обрязването – машината с лекота се справя с нестандартни формати.
  • Специална система, базирана на баркодове гарантира безпогрешно въвеждане на данните и настройка на машината в реални време и намалява забавянето в производството.
  • Дизайн с фиксирана позиция на модула с ножовете с ограничен брой движещи се части намалява износването и осигурява висококачествено обрязване на изданията.

SigmaTrimming Center обединява целия процес на обрязването на книгите като премахва нуждата от допълнително планиране на продукцията и спестява ръчната работа. Той е забележително икономически изгодно решение за производство с голямо натоварване на единични книги или такива в много къси тиражи, независимо дали те са отпечатани на цифрова или офсетова преса. Системата може да бъде интегрирана с награждаваната SigmaLine технология, за изграждане на цялостна система за производство на книги чрез цифров печат, която може да се развива заедно с бизнеса.

Слогана на Muller Martini за Graph Expo тази година беше „Нови или обновени: проектирани за по-висока производителност“. Демонстрациите на оборудване показаха на печатниците и довършителните цехове как да останат конкурентни и актуални чрез инвестиции в нови и новаторски решения за печат и довършване или с обновяване и подобрения на наличните си машини.

Източник: mullermartini.com, whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.