Müller Martini е изправена пред дългосрочна реформа

1649
Spread the love

Müller Martini Group среща затруднения заради трудните икономически условия и продължаващите структурни промени в графичната индустрия.

inline_789_/images/2013-07-01.jpg

Въпреки че Müller Martini успешно запази позицията си на пазарен лидер, приходите на компанията намаляха значително през последните четири години. Заради това компанията планира фундаментално преструктуриране през предстоящите месеци.
Целта на промените в компанията е тя да запази в бъдеще ролята си на лидер в свитата глобална графична индустрия. Средствата за това са иновативни технологии за печат и довършителни дейности, съчетани с висококачествена поддръжка и поставяне на компанията на солидни основи, ориентирани към бъдещето. В допълнение, Müller Martini трябва да адаптира мащаба на фирмата към намалените пазарни обеми, за да може да продължи да инвестира в развитие на продукти, ориентирани към бъдещето.

Отдаденост на индустрията въпреки свития пазар

Причината за продължаващото затруднено положение е фундаменталната трансформация на графичната индустрия. Тя доведе до обединяване на компаниите, работещи в областта на печата, което доведе до значително намаляване на клиентската база. Много съществуващи и потенциални клиенти се въздържат от инвестиции или не могат да ги направят поради липса на кредитиране. Има значително налягане върху цените и маржовете; в допълнение силният швейцарски франк допълнително намалява печалбата.
„Няма как да оцелеем и да запазим добрата си форма без да започнем да действаме в по-малък мащаб“, каза изпълнителният директор на компанията CEO Bruno Müller. Той добави: „Въпреки това, като концентрираме силите си ще дадем всичко от себе си, за да предложим на клиентите си още повече компетентни съвети по отношение на новите инвестиции и най-вече в областта на обслужването. Програмата за преминаване на мрежите ни за продажба и поддръжка на регионален принцип, която стартирахме миналата година, ни дава добра отправна точка в този контекст.“

Търсенето на решение започна

През следващите седмици търсенето на решения ще бъде съсредоточено върху места за производство у дома и в чужбина. Това ще включи задълбочено разглеждане на възможностите за обединяване на двата ни основни завод в Цофинген и Фелбен, които в момента не работят с достатъчно натоварване. Преструктурирането ще се отрази на общо 550 работни места по целия свят. Очаква се решението да бъде взето през следващите месеци.

Източник: пресинформация на Müller Martini
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.