Müller Martini стана ключов участник в първото изложение Summit, посветено на инкджет технологиите

1214

Andy Fetherman, директор на цифровите решения на Müller Martini получи наградата „Най-добро представяне на спонсор“.

Според прогнозите на индустрията до 2016 мастиленоструйният печат ще има дял от една трета от целия обем на цифровия печат. Затова, моментът бе напълно подходящ за провеждане на първото събитие Inkjet Summit 2013. Достъпът до него беше само с покани, посетителите бяха 65 на брой и бяха хора, които имат важна роля във взимането на решения за добавяне на мастиленоструйни технологии към дейността на компаниите си.

Muller Martini SigmaLine
На снимката: Müller Martini SigmaLine

Събитието продължи три дни и позволи на висшето ръководство на компании от графичната индустрия да обмени опит с 19 производителя, които са водещите доставчици на печатни и довършителни технологии в производството на книги, директна поща и персонализирани материали.

Представители на Müller Martini участваха в дискусия за потенциала и проблемите на мастиленоструйния печат в производството на книги и представиха полезни и информативни случаи от практиката. Сред основните притеснения на печатната общност беше работния процес, при който могат да възникнат затруднения, тъй като процесът при инкджет технологиите е много по-бърз от този при традиционния офсет. SigmaLine, гъвкавото и подлежащо на обновяване и разширяване на възможностите, решение за цифрово производство на книги на Müller Martini премахва тези притеснения. Системата получава PDF файл, който монтира и обработва автоматично до получаване на готовата книга.

Изглежда нововъведенията във възможностите за развитие на машините и решенията за управление на работни процеси на Müller Martini допаднаха на участниците, които гласуваха наградата „Най-добра презентация на спонсор“ да отиде при Andy Fetherman, директор на цифровите решения на компанията. „Нашето послание е просто , но мощно“, коментира той. „Не купувайте точно това, от което имате нужда днес, защото цифровите технологии се развиват с всяка година и постигат по-високо качество, по-голяма ширина на печат и по-висока скорост на печат.

Затова трябва да обмислите какво ви предстои в следващите три или четири поколения и да инвестирате в технология и системи с потенциал за развитие. Така ще защитите инвестициите си и ще имате потенциал за растеж.“

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.