Müller Martini Alegro: краткото време за подготовка оптимизира производствения процес

1319

Samson избраха Alegro, система, която беше показана за пръв път от Müller Martini на последната Drupa заради краткото време за подготовка и оптимизираните производствени процеси.

Muller Martini Alegro

За да постигне постоянно високо качество в производството си на лепени книги, компанията Samson Druck от австрийската провинция Залцбург за пръв път инвестира в система за производство на издания с меки корици – Alegro от Müller Martini .

Gerhard Aichhorn е собственик и управител на Samson Druck, компания, основана от баща му Erich Aichhorn през 1978, която днес има 100 служители. Aichhorn обясни накратко защо компанията, след много години опит в теловото шиене, реши да разшири гамата си довършителни услуги и да предложи термолепене за пръв път. „Първо, броят на поръчките ни нарасна. Второ, искаме да запазим добавената стойност в рамките на предприятието. Трето, тази стъпка ни позволява да осигурим оптимално качество. И четвърто, това ни осигурява по-добър контрол над логистиката.“

Възможността за производство на този тип изделия без изнасяне при подизпълнител позволява на водещата австрийска печатница в областта на висококачествения листов печат да има пълен контрол над целия производствен процес на изделия с меки корици.За да гарантира качеството. Samson довършва единствено коли, отпечатани на двете осемсекционни преси със модули за лакиране и десетсекционната си печатна машина.

Тенденция
за ръст в термолепенето
Samson Druck, компания, която обработва над 4000 тона хартия годишно е специализирана в продължение на десетилетия в областта на висококачествени брошури, списания и дипляни, които често са лакирани. Предназначението на продукцията е за различни големи международни компании в областта на автомобилостроенето, бижутерията и модата. „Това ни позволява да се откроим от конкуренцията“, каза Aichhorn. Според него има ясна тенденция към увеличаване на поръчките за лепени продукти с високо качество. Тиражите варират между 500 и 150000 броя, като са под 10 000 копия за повечето поръчки.

Три акцента за
Alegro
Според Aichhorn, има три технически аспекта, които удовлетворят всички потребности на пазара, които са убедили Samson Druck, след сериозни проучвания да инвестират в новата линия за меки подвързии Alegro. Тя включва система за набор с 15 станции, VPN дюза за лепене с PUR лепила, тристранен нож Solit и система за подреждане на готовите книги CB 18.

  • Първо, системата AsirCode, която гарантира правилната подредба на колите по време на работа („жизненоважно за нас, защото печатаме на много езици, което е и причината да печатаме баркод на всяка кола.“)
  • Второ, Book Data Center, който записва данните за размерите на всички книги за цялата поточна линия („Без него, нямаше да купим машината“.)
  • Трето, технологията Motion Control която управлява директно и контролира самостоятелно всяка от станциите на Alegro („за мен това е най-важната част от цялата контролна система, защото краткото време за подготовка е критично за структурата ни за обработка на поръчки“).

Connex оптимизира процеса
Допълнително предимство е, че Samson интегрира Alegro в системата за управление на информацията и процесите Connex. Това позволява оптимално автоматизиране на всички системи от Müller Martini, от самостоятелни машини до цялостни производствени линии.

Източник: пресинформация на
Müller Martini
Превод: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.