Muller Martini инсталират цялостно решение за производство на вестници и списания в Кувейт

2134

Според клиента British Industries, Muller Martini предоставят идеалното комбинирано решение за производство на вестници.

Целта на British Industries Printing & Packaging Co в Шуейх, Кувейт е да оптимизира производството на широка гама печатни продукти. Затова компанията ще инсталира нова печатна машина и комбинирана довършителна система от Muller Martini. В момента British Industries произвеждат основно търговски печатни продукти като годишни доклади, брошури и календари. Компанията разполага с няколко листови офсетови машини, от четири до десетцветни.

Компанията, основана през 1993, в момента разширява дейността и възможностите си, като добавя възможности за производство и на висококачествени списания и вестници, чрез ролен печат със и без принудително сушене. Затова British Industries инвестират в хибридна печатна машина Cormoran от MAN Roland. Машината може да се използва в различни конфигурации от печат с 4+4 цвята на една рола до печат 2+2 на две роли и 1+1 на четири роли едновременно.

За да си осигури оптимална ефективност при довършителните процеси, British Industries са избрали комбинирана система за производство на вестници и списания от Muller Martini. Тя включва две транспортни линии NewsGrip-A chains, които гарантират тихият и сигурен транспорт на продукцията. Системата включва и високопроизводителна ротационна система за рязане Preciso, която е в състояние да обрязва продукцията прецизно от три страни при максималната скорост на печат на пресата.

Решението включва и две опаковъчни линии със стакери Listo и технология за опаковане Orgapack, които да гарантират перфектно опаковане. British Industries ще включат печатната преса и довършителна система в производството по-късно през годината. В бъдеще се очаква да бъде добавена и машина за влагане.

Източник: mullermartini.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.