Muller Martini поема сервиза на системите за телово шиене и влагане и за лепене на книги на Heidelberger

2316
Muller Martini поема сервиза на системите за телово шиене и влагане и за лепене на книги на Heidelberger

Heidelberger Druckmaschinen AG и Muller Martini сключиха споразумение за прехвърляне на бизнеса с поддръжка на машините на Heidelberg за влагане и шиене с телчета, както и за решенията им за лепене на книги.

Müller Martini поема сервиза на системите за телово шиене и влагане и за лепене на книги на Heidelberger

 

Müller Martini ще поеме глобалната поддръжка и доставка на резервни части, като компанията ще разполага с цялата информация за машините, произведени в Лайпциг до края на 2014. Като част от стратегическото си преструктуриране, Heidelberg взе решение да затвори завода си в Лайпциг и да се изтегли от този бизнес.

Прехвърлянето на поддръжката към Müller Martini е оптимално решение за клиентите на Heidelberg, тъй като довършите системи са основния бизнес на Müller Martini и компанията има глобална сервизна мрежа с високо ниво на готовност за поддръжка и доставка на резервни части, оптимизирани за този сегмент.

„Ще направим всичко по силите си, за да трансферираме ноу-хау ефективно в организацията си, защото искаме да осигурим на клиентите на Heidelberg надеждна сервизна поддръжка без сътресения и проблеми,“ каза Bruno Müller, изпълнителен директор на Müller Martini.

Планираният трансфер ще позволи и на двете компании да заздравят основния си бизнес. И двете компании са се ангажирали да запазят сумата, за която е сключен договорът, в тайна.

Източник: пресинформация на Müller Martini
Превод: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.