Muller Martini показа на графичния бизнес как да се подготви за бъдещето

1421
Muller Martini показа на графичния бизнес как да се подготви за бъдещето

Компанията демонстрира възможностите на модулните си решения, с които представителите на графичната индустрия могат да останат в крак с динамиката на пазара

Adrian Mayr

На снимката: Adrian Mayr, директор на продуктовия мениджмънт на Müller Martini, на Druckforum

 

От структурни промени през криза в индустрията до медийна революция, медийната индустрия е в неспирно развитие, както винаги досега. Със завладяваща презентация Müller Martini показа на Druckforum във Филдерщадт как графичният бизнес може да се позиционира оптимално за бъдещето във времена на големи промени.
 
„Първата медийна криза е отпреди 500 години“, посочи Jürgen Bender, управителен директор на Müller Martini Германия, във встъпителното си изказване. „По това време Йоханес Гутенберг започнал масово производство на Библията. В резултат на това безброй преписвачи в манастирите се страхували за бъдещето си.“ Въпреки това, ръчно преписаната книга останала популярен продукт и символ на статус в продължение на столетия.
 
Подобни страхове са били свързани с вестниците, чиято смърт бе предвещана в началото на 20-и век, когато радиото излезе на сцената. След това се смяташе, че радиото ще бъде убито от телевизията. Фактите са, че тези медии все още съществуват, но в променени форми. „Internet не измества печатните продукти, въпреки че не може да се отрече наличието на значителни промени“ каза Bender. Това принуждава графичната индустрия да преоткрие себе си“. Jürgen Bender е убеден, че „тези, които се приспособят към промените, реагират и предприемат правилните действия, имат бъдеще“. 
 
Изключително високо ниво на защита на инвестицията
 
Adrian Mayr, директор на продуктовия мениджмънт на Müller Martini, обърна внимание на тази тема в презентацията си, озаглавена „Готови за дигиталното бъдеще с модулни системи“, която представи на Druckforum. Той използва фотокнига за пример и показа как дигиталния печат и разнообразното съдържания, дебелина и формати на продуктите влияят на изискванията към довършителните процеси и какъв ефект имат върху тях.
 
Müller Martini придава голямо значение на модулния принцип, когато проектира довършителните си решения. Тоест системите им позволяват книговезане както на изделия произведени чрез дигитален, така и чрез конвенционален печат. „Затова модулните системи на Müller Martini осигуряват на клиентите изключително високо ниво на защита на инвестицията“.
 
Готови за цифровите технологии на бъдещето
 
Швейцарският пазарен лидер в печата на материали за здравната индустрия Paul Büetiger AG в Биберист вече оценява предимствата на модулните системи, готови за работа с цифрови технологии за печат. Компанията довършва продукти, отпечатани както чрез офсетов, така и чрез дигитален печат с помощта на влагащо-шиеща машина Presto II Digital, за да си осигури нужните скорост и ефективност.
 
Късите тиражи имат все по-голямо значение в светлината на печата по заявка, изтъкна управителният директор на компанията Paul Büetiger във видеообръщение на Druckforum. „За нас дигиталният печат играе само за къси и ултракъси тиражи. Офсетът в момента е достатъчно ефективен за тиражи от 1000 копия нагоре.”
 
Обстоятелствата се различават от клиент до клиент“, каза Mayr. „Струва си да оценяваме всяка ситуация индивидуално. Модулните системи от Müller Martini подготвят клиентите ни както за цифровото бъдеще, така и за офсетовото.“
 
Компания, която все още печата основно с офсетови технологии може да обнови наличната си система за влагане и шиене от Müller Martini по всяко време в бъдещето, за да включи опцията за цифров печат и да я използват с листов или ролен дигитален печат и дори съчетания между двата вида.
 
Изтоник: пресинформация от Müller Martini
 
Превод: Мартин Новев
 
 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.