Muller Martini се концентрира върху машините за довършителните работи

1935
Muller Martini се концентрира върху машините за довършителните работи

Поради ниския обем на продажби, Muller Martini прекратява производството на печатни машини в първата половина на 2015 г.

 

Muller Martini ще продължи поддръжката за клиентите по целия свят и в бъдеще. Като част от своето стратегическо преустройство, компанията ще се фокусира върху довършително оборудване, подсилено от скорошното поемане под контрол на услугите на Heidelberger Druckmaschinen AG за сервиз и доставка на резервни части за техните книговезки машини.

Това решение е предизвикано от съществения спад на оборотите в сегмента за печатни машини за продължителен период. Тази загуба в продажбите е била усетена през последните години, въпреки екстензивните периоди на производство в кратки срокове в завода в Maulburg (Германия). Драстичното свиване на традиционния пазар за печатни машини за формуляри през последните десетилетия накара компанията да се фокусира върху нови бизнес сегменти. Целта им е била да наложат ролен офсетов печат за етикети и гъвкави опаковки с променлив формат за разрастващия се пазар за опаковки. „Все пак, въпреки големите инвестиции и годините на усилия, широкото възприемане на офсетовата технология на пазара на опаковки успя само в известна степен“, заяви Бруно Мюлер, главен изпълнителен директор на Muller Martini. Тъй като бизнес секторите като секюрити и комерсиален печат далеч не могат да компенсират загубата на обеми през последните години, компанията вярва, че шансовете за успешен обрат само със собствени усилия са изключително малки. Търсенето на подходящи партньори на пазара за опаковки също се е оказало неуспешно до момента.

При тези обстоятелства, Muller Martini е решила да преустанови производството на печатни машини в Muller Martini Druckmaschinen GmbH в Maulburg (Германия) и да започне да преобразува производствената площадка в сервизна компания, за да може да поддържа вече инсталираните машини. До 80 работни места могат да бъдат засегнати от тази стъпка. За тези освободени служители ще се търсят социално отговорни решения.

Източник: www.mullermartini.com
Текста написа: Мария Шабанска

Име: Мария Шабанска

Професионален опит: Завършила специалност “Педагогика” в СУ “Св. Кл. Охридски”, но никога не е работила по специалността. Съдбата я среща с артистични натури и над 10 години работи във фирма за реклама и дизайн. След отделянето от фирмата, с колеги започва самостоятелна дейност, между които и предпечатната подготовка на списание “Опаковки и Печат”.

Настоящи занимания: През последните 5 години работи като редактор на списание “Опаковки и Печат”, за което подбира и превежда научно-технически публикации и материали. Занимава се и с подновяването на информацията на сайта на списанието.

В свободното си време: Ако няма възможност да е сред природата, предпочита хубавата книга.