Muller Martini ще демонстрира гъвкаво довършване на персонализирани продукти на drupa 2016

1150
Muller Martini ще демонстрира гъвкаво довършване на персонализирани продукти на drupa 2016

С Finishing 4.0, Muller Martini ще демонстрира ефективно книговезване на персонализирани продукти на живо на щанда си на шоуто.

muller

Слоганът „вкарваш PDF, излиза книга,“ сега вече се отнася и за производството на персонализирани продукти с технологията на Muller Martini. SigmaLine, единственото цялостно решение за производство на книги чрез цифров печат в света, сега позволява производство на персонализирани издания с помощта на три нови модула на системата за управление на процесите Connex.

Днешната технология позволява учебниците и изпитните материали да бъдат индивидуално подготвени за студентите в университетите и туристическите агенции да имат персонализирани брошури, които включват предпочитаните дестинации на клиентите, отпечатани и скрепени в един материал.Този тип персонализирани продукти изискват пълно съответствие по време на довършителния процес, включително потвърждаване на съдържанието на книгата и интеграция в работния процес на производителя, което да гарантира изпълнението на поръчката.  Портфолиото на Muller Martini е разширено така, че безпроблемно да гарантира тези критични елементи.

Печата е само половината от предизвикателството за масово производство на персонализирани продукти. Другата половина е в събирането на отпечатаните коли в правилната последователност, с вярната корица и скрепването им с твърда корица, мека корица или телово шиене. Всички съвременни системи на Muller Martini са готови за цифрово производство и са готови да гарантират гъвкавост и възможности за производство на персонализирани изделия с високо ниво на автоматизация. В резултат на това, новите линии позволяват производство на изделия с различно съдържание, дебелина и размери да бъдат произвеждани ефективно с минимална човешка намеса.

Различни модули на Connex позволяват безпроблемно производство на книжни тела с различни размери и начини на сгъване чрез SigmaLine. След това правилната корица се идентифицира чрез баркод. Производството на персонализирани продукти, скрепени с телчета, е възможно и с Presto II, който позволява съчетаване на коли отпечатани чрез офсетов и дигитален печат, отново контролирано чрез баркодове. Грешните продукти се отделят автоматично, което гарантира, че всички издания, които достигат до тристранния нож са с правилната последователност на колите.

Източник: http://www.mullermartini.com/

Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.