Muller Martini ще представи напълно автоматизирана система за обрязване на книги

1634

Премиерата на напълно автоматичната система за тристранно обрязване на книги ще е на Graph Expo, от 11-и до 14-и септември в Чикаго.

SigmaTrimmer чете информацията за всяка книга индивидуално с помощта на баркод скенер и всички настройки се правят автоматично. Ножовете на машината са монтирани неподвижно и продуктите се местят към тях на движеща се платформа. По този начин машината може да обработва голям брой поръчки за книги с разнообразен формат, дебелина и тираж без прекъсване на процеса. Производителността е до 1 000 цикъла в час.

автоматизирана система за обрязване на книги

SigmaTrimmer е предназначена за печатници, които имат разнообразни поръчки и губят значително време за промените на настройките, които са нужни за традиционните тристранни ножове. Тя е подходяща и за цифрови печатници, такива, които произвеждат книги както чрез цифрови, така и с офсетови технологии и печатници, които произвеждат много къси тиражи.

Управителният директор на Muller Martini Andreas Schillinger каза: „За пръв път предлагаме тристранен нож самостоятелно, досега винаги бяха включени в системата Sigma. Пазарът не винаги търси напълно интегрирани системи и ние искаме да сме доставчик на отделни компоненти, които печатниците да добавят, когато бизнесът им се развива. SigmaTrimmer не изисква ръчна намеса, което й дава предимство пред другите машини.”

Източник: mullermartini.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.