Muller Martini Primera C130 е произвела над 1,5 милиона продукта за първите три седмици в експлоатация

1661

Новата влагащо-шиеща машина на британската печатница Warners е инсталирана за рекордно кратко време.

Инсталацията на системата е завършена за рекордно кратко време – процесът е започнал на 1-и август и е приета от клиента на 19-и август. Практически веднага след това новата Primera C130, купена от Warners в английския град Борн, е започнала да работи с пълна скорост.
Muller Martini Primera C130
За първите три седмици тя зашила повече от 1,5 милиона продукта при средна скорост 9 000 копия в час. Машината е обработила поръчка с тираж 200 000 копия с нетна скорост от 12 740 копия в час, което е на границата на максималната възможна механична скорост.

Warners са фамилна компания, която е на пазара от 85 години. Те са специализирани в производството на списания, брошури и каталози. Освен новата Primera C130, използват още три влагащо-шиещи машини от Muller Martini – две PrimaPlus, свързани в съвместна система, които са инсталирани през 2004 и Prima, инсталирана през 1989. Warners произвеждат и лепилно скрепени продукти с мека подвързия с помоща на Müller Martini Corona C13, която също често се използва при максималната възможна скорост.

Източник: mullermartini.com
Текста написа: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.