Mutoh i² – технология за истински живи отпечатъци

1831

Дали интелигентната вълнообразна технология за печат (i²) от Mutoh е прекалено интелигентна…

Интересува ли ви технологията?

Интересува ли ви какво се случва под капака на автомобила ви, за да се придвижите до дадено място? Да, но само в някои случай като например: ако сте по средата на пустинята със спукана гума… В останалите случай не се интересувате. Същото правило важи и за технологията, която ви дава възможност да произвеждате безупречни отпечатъци. Искате ли да знаете какво се случва под капака на принтера ви? Разбира се, че искате, защото сте любознателни, иновативни, интелигентни и креативни. Затова по-долу ще ви разкажем малко повече за тази удивителна технология.

Intelligent Interweaving технология за вълнообразен печат
С технологията Intelligent Interweaving позната и като i²; (i squared), Mutoh изпъкна пред другите компании „представяйки“ ясни и открити детайли в отпечатъците с перфектно качество на изображението, постигнато с малко усилия и за по-кратко време.
Да, разбира се, вие можете да отпечатате изображението на максимална резолюция с перфектно качество, но дали всеки един случай е нужно това? Първо разберете рекламната цел на изображението, а след това решете кой от критериите е най-важен.
С революционната вълнообразна технология за печат (Intelligent Interweaving – i²;) от японската компания Mutoh, мастилото се полага върху медията чрез прецизни вълнообразни пасове, вместо конвенционалните прави пасове, които се използват от повечето производители на широко-форматни принтери. В резултат на новата технология наблюдаваме драстично намаляване, дори пълно елиминиране на дефекти като: хоризонтален бендинг, петънца от мастило, разливане на мастило и видими дефекти от липсващи и запушени дюзи в крайния отпечатък.
Днес новата технология е стандартно включена и се предлага в повечето широко-форматни дигитални принтери от производствената гама на Mutoh. Tехнологията е не само поставяне на пасовете с мастило във вълнообразна форма, тя е нещо повече. Един от основните й козове е, че дава на потребителя предвидимо и възпроизводимо безупречно качество на отпечатъка, на база от точно три критерии. Потребителя може да е сигурен, че неговия принтер ще печата с безупречно качество и с нужната скорост. i²; технологията за печат елиминира нежеланите ефекти като бендинг, петънца и разливане на мастило, създавайки блестящи отпечатъци с минимално количество изразходвано мастило и възможно най-висока скорост на печат.

Трите критерия
Mutoh знае, че рекламните отпечатъци се подготвят за печат на база три основни критерии: дистанция / ъгъл на гледане, тип на отпечатъка и съдържание на отпечатъка.
Дистанцията за гледане на изображението се дели на 4 основни групи: по-малко от 1 метър, повече от 1 метър, повече от 3 метра и повече от 5 метра. Вида на изображението сам по себе си подсказва, дали то ще изисква детайлен отпечатък с максимално качество или може да бъде отпечатано на по-висока скорост. Относно третият аспект – съдържание на изображението, отговора се определя от това дали има много или малко детайли.
Това са въпросите, на които трябва да имате отговор, за да вземете решение дали се нуждаете от максимално качество на печат или не. Тук идва на помощ технологията i²; на Mutoh, която ще ви улесни максимално в избора за режим на печат и разбира се, ще ви осигури безупречно качество на отпечатъка, което вашия клиент изисква.

Различни принтери
Качествения печат зависи от технологията, мастилото и медията. Потребителят се нуждае от конкретен ICC цветови профил, за да печата на дадена медия, с дадено мастило от даден принтер.
Компанията Mutoh е извършила доста проучвания в тази област и е установила, че в повечето рекламни агенции и студия операторите на широко-форматните принтери са запознати и ползват само някои от стотиците функции и настройки на техните машини. Те рядко разполагат с достатъчно време, за да извадят най-доброто качество за печат. Някой от файловете за печат биват надценявани – губи се време в подготовка, използва се повече консуматив и като себестойност струват повече от колкото е нужно. Други файлове за печат пък са подценявани, което рефлектира в ниско качество на отпечатъка и риск от повторно изпълнение на поръчка, дори загуба на клиент.
С технологията i²;, Mutoh е разработила „наръчник“ за специфични настройки на принтера за всяка една машина. Потребителите лесно могат изберат най-подходящия режим за печат на файла, след което ще знаят и времето, необходимо за отпечатване.

Опростена, ефективна и прецизна технология
i² технологията за вълнообразен печат помага не само на начинаещите потребители, напътствайки ги лесно и ефективно да произведат най-доброто качество за конкретна рекламна цел на отпечатъка, но също и професионалните потребители, които нямат нужното време, за да разберат кой са подходящите настройки за печат, за да могат да получат най-добрия резултат за всеки специфичен случай.

Източник: Адком

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.