Nuova GIDUE ще демонстрира системата Digital Flexo 3.0

2496

Участниците на Labelexpo Americas 2012 ще имат възможност да видят от първа ръка възможностите на Digital Flexo 3.0, последното поколение на технологията за цифров контрол на флексографския печат на Nuova GIDUE.

Digital Flexo 3.0

Matteo Cardinotti, оперативен мениджър на Nuova GIDUE, коментира: „Всяка версия на системата ни Digital Flexo разкрива нови възможности за флексо технологии и последното ѝ въплъщение не прави изключение. Digital Flexo 3.0 на печатна машина M5 превъзхожда цифровите технологии за печат при тиражи с дължина над 1 000 метра. И при много поръчки тя може да ги конкурира и победи при печат на тиражи, много по-къси от 1 000 метра. Освен това, същата преса е изгодна за средни и дълги тиражи, на всеки материал с много вградени довършителни решения.“

Става дума за флексографска система с изцяло цифров контрол на подготовката и настройките, а не за дигитален печат. Nuova GIDUE ще покаже на Labelexpo преса M5 с ширина на печат 430mm, осем цвята и UV флексографска технология на печат, с три модула за щанцоване. Технологията Digital Flexo 3.0 използва HD камери, които следят отпечатъците и автоматично настройват натиска на печат, регистъра на цветовете и плътността.

Напълно автоматизираните настройки се осъществяват от седем серводвигателя за всяка печатна секция. Операторът няма нужда да докосва печатните секции, защото контролът на качеството на печат и настройките са „дигитализирани“ и напълно автоматизирани. Така печатната преса има изцяло цифрова система за контрол и управление на качеството. Тя се грижи и за постоянните резултати при промяна на скоростта на печат, смяна на ролата и други подобни. M5
Digital Flexo 3.0 се грижи сама за всички операции по подготовката. Системата има и нова допълнителна секция с революционна технология, която подобрява производителността при производство на самозалепващи етикети.

Federico d’Annunzio, управителен директор на Nuova GIDUE, заключи: „Представянето на Digital Flexo 3.0 разкрива по-светло бъдеще пред производителите на самозалепващи етикети и опаковки. Разликите, които може да предизвика обслужването на машината от различни оператори, са сведени до минимум. Възможно е производство на много къси тиражи с високи маржове с помощта на UV флексопечатния процес и отличното качество е гарантирано и постоянно.
Labelexpo е идеалнотро събитие за демонстриране на възможностите на системата M5 Digital Flexo 3.0“.

Източник: cmykdigest.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.