Warning: getimagesize(/images/2012-12-05-1.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/prepress/new.printguide.info/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306

Objet представиха най-големия си 3D принтер до момента

2845

Objet1000 има работна площ с размери 1000x800x500 мм и беше представен на изложението Euromold.

Машината е подходяща за използване в автомобилната, военната и космическата индустрия, производството на машини, потребителски стоки, домакински уреди, както и за проектантски бюра, които могат бързо да създават индустриални прототипи в реални размери. Objet1000 е подходящ за макети, които пресъздават формата, размерите и/или функциите. Той съчетава голяма и изключително удобна платформа за изграждане с прецизен инкджет 3D печат. Машината поддържа Objet Connex технология, която ѝ позволява да печата с различни материали.

3D принтер

Според управителя на Objet David Reis, „Като нашата най-голяма система за 3D печат досега Objet1000 извежда усъвършенстваната инкджет технологии за триизмерен печат на ново ниво. Системата позволява на потребителите ни в много индустриални области бързо и ефективно да създадат прототип на всичко в реален размер – от цели части за самолети и автомобили до пълни модели на домакински уреди. Objet1000 е следващата стъпка в революцията на 3D печата.“

3D принтер

„Objet1000 спестява на производителите и дизайнерите необходимостта да сглобяват прототипи от по-малки елементи, напомнящи пъзел или нуждата да използват различни по-неефективни решения“, добави Igal Zeitun, вицепрезидент на продуктовия маркетинг и консумативите на Objet.

„За разлика от сравнимите 3D печатни системи, Objet100 се справя отлично с производство на кутии за различни уреди, които могат да се пробият, сглобят и завият, за да възпроизведат вида на изцяло сглобени потребителски уреди. Системата е лесна за употреба, може да работи дълго време без надзор и изисква минимална човешка намеса за работата си“. добави Zeitun.

Objet1000 е съвместим с над 120 материала за печат като позволява на дизайнерите и инженерите да симулират както стандартни пластмаси, така и такива от клас ABS (акрилонитрил-бутадиен-стирен).

Източник: objet.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.