Océ VarioPrint 6000 уверено настъпва на българския печатен пазар

1479
Océ VarioPrint 6000 уверено настъпва на българския печатен пазар

Най-производителната серия от листови дигитални печатни системи в света Océ VarioPrint 6000, увеличи своето семейство в България, след инсталация на модела Océ VarioPrint 6200 Ultra+ в Дайрект Сървисиз – водещ оператор за транзакционен печат и производител на книги в малки и средни тиражи.

Vario

След детайлно проучване на възможностите на всички производители на професионални преси за дигитален печат и множество проведени тестове с широка гама от печатни медии, лидерът в транзакционния печат и в производството на книги в малки и средни тиражи на българския пазар – Дайрект Сървисиз, закупи и въведе в експлоатация в началото на месец Януари водещият модел на производителя Canon – Océ VarioPrint 6200 Ultra+.

Производствените възможности на машината, която печата със скорост от 200 А4 и 106 А3 изображения в минута, позволяват на Дайрект Сървисиз да поеме натоварвания до 5 милиона отпечатъка на месец, а при временно или постоянно надграждане със скорости на печат до 314 А4 и 168 А3 изображения в минута – 10 милиона отпечатъка на месец. С увеличаването на производствения си капацитет Дайрект Сървисиз осигурява на своите клиенти по-добро обслужване и по-бързо изпълнение на техните поръчки за транзакционен печат (отпечатване на финансови, маркетингови, уведомителни и други писма с променливо съдържание).

Благодарение на възможностите на новата си печатна преса, доставена и инсталирана от Саванто, Дайрект Сървисиз засилва позициите си и на друг стратегически за фирмата пазарен сегмент – дигиталния печат на книги в малки и средни тиражи. Създадена и оптимизирана специално за печат на книжни тела и двустранен печат, Océ VarioPrint 6200 работи с най-широката гама от медии в дигиталния печат, включваща офсетни, обемни, релефни и много други хартии. Перфектната регистрация лице/гръб, практически без никакво разминаване на отпечатаните изображения, ниската температура на изпичане на тонера, която не деформира медията, както и матовият отпечатък без допълнителни силиконови масла, спомагат за достигане на най-високото качество на крайните продукти, максимално доближаващо се до качеството на офсетния печат. Изключително конкурентната себестойност на отпечатаните страници допринася за достигането на по-добри ценови нива спрямо офсетните тиражи до 500 броя от дадена книга.

Допълнителна информация за Дайрект Сървисиз ООД може да се намери на directservices.bg, а технически подробности за Océ VarioPrint 6200 Ultra+ – на canon-europe.com; savanto.com.

Източник: savanto.com

Интернет портал за печатни технологии.