Oce представи машината си за струен печат ColorStream 3700

1661

Холандската компания Océ, част от Canon Group, представи новата си машина за струен цветен печат ColorStream 3700.


Тя е предназначена за печатници, нуждаещи се от дигитална машина за печат на големи обеми продукция като книги, директ-мейл, транзакционна и транспромо-продукция и др. Новата машина е предидена за натоварвания до 46 млн. страници формат А4 на месец. Océ ColorStream 3700 печата върху рола с ширина до 540 мм с максимална скорост до 100 м/мин. или  675 копия/мин. при формат А4 при конфигурация с една секция. Ако секциите са две – скоростта се увеличава до 1350 копия/мин А4. Пиезоглавите Kyocera от новото поколение осигуряват резолюция при печат до 1200 dpi.

В машината са използвани редица иновационни решения:

  • технологията HeadSafe предотвратява задръстването на дюзите, а това води до минимум загубите от временното спиране на машината за почистване на дюзите.
  • в ColorStream 3700 осигурява високо качество на печат, както и при пълна скорост, така и при пускане в печат или при намаляване на оборотите. Така се минимизира брака при работа на машината.
  • В Océ подчертават, че новата машина е изключително ефективна алтернатива на едноцветните тонерни машини. Модулната конструкция на ColorStream 3700 позволява на потребителя отначало да установи едноцветна версия, а след това да премине на цветен вариант.

По материали на www.printdaily.ru
Написа инж. Васил Станев

Васил Станев

Име: инж. Васил Станев

Професионален опит: Инженер- технолог полиграфическо производство, т.е. полиграфист от старата школа, завършил полиграфия в СССР, Украински полиграфически институт 1983 година. Създал е основните учебни програми по полиграфия в средното образование. Съавтор на Държавния образователен стандарт по полиграфия в средното образование. Инж. Васил Станев преподава дълги години в Добрич, където и изучава два випуска по полиграфия

Настоящи занимания: Преподавател в Националната професионална гимназия по полиграфия и фотография в София. Той допринесе най-много за онлайн речника в Printguide.info, който обогати с над 400 думи. Инж. Станев е наш автор и консултант по всички въпроси, свързани с офсетовия печат и довършителната обработка.

В свободното си време: Превежда руска поезия и сърфира в социалните мрежи.