Oce съобщиха за нарастване на интереса към дигиталния печат на вестници от регионалните издатели във Великобритания

1589

Производителят на цифрови преси Océ обяви, че има голям ръст в интереса към решенията за дигитален печат на вестници, които се предлагат на регионалния пазар във Великобритания.

Компанията създаде Digital Newspaper Network, международна мрежа за дигитален печат, благодарение на която вестници могат да бъдат отпечатвани в чужбина в деня, в който са публикувани и потребителите могат да избират съдържанието им от определени източници. Директорът на програмата Paul Krisson каза: “Усилията ни са насочени към регионалния печатен пазар. Очевидно на него има желание за увеличаване на приходите и обогатяване на съдържанието. Обсъждаме възможностите за разделяне на пазара на микро зони.”

Krisson каза, че скоростно събитие в Европа, посветено на създаването на микро зони е привлякло 10 регионални издатели от Великобритания. Те искали да обсъдят възможността за включване на елементи, фокусирани върху местните новини, в публикациите си. Той добави: “В последните години спадът на приходите доведе до премахване на много страници, посветени на местни въпроси, за да се повиши ценовата ефективност на печата. Това значи, че читателят получава по-малко полезна информация от вестника.”

Идеята е много регионални издатели да печат отделно секциите с местни новини и да ги добавят към традиционният вестник. Целта не е офсетовият печат на вестници да бъде заменен, а да бъде допълнен с помощта на цифровите технологии. Като предлага на потребителите си по-точно насочен продукт и по-висока себестойност, издателят може да увеличи и собствените си печалби. Място за реклама, което е струвало £100, ще се продава например за £25, но може да бъде продадено осем пъти.

дигитален печат на вестници

Източник: printweek.com
Текста написа: Мартин Новев

Интернет портал за печатни технологии.