OKI Европа показаха първия петцветен LED принтер по време на VISCOM Париж

1720

Моделът OKI ES9541 печата с бели и прозрачни тонери върху материали с плътност да 360 гр./кв.м.

Брилянтно решение на стари проблеми

OKI ES9541Новият ES9541 е достъпен ценово принтер, който позволява да печатате CMYK цветовете плюс допълнителен пети, който може да бъде бяло или прозрачен гланц. Такава функционалностдава редица нови възможности от гледна точка на продукти, които могат да се реализират, време за реакция и гъвкавост при по-малки тиражи.

Технологията на печат на ES9541 се основава на революционна и изключително успешната разработка на OKI за A3 и A4 LED принтери с възможност за печат на бял цвят.

OKI ES9541 може да печата със скорости от 50 страници в минута (CMYK) и има капацитет на консумативите до 38 000 страници. При печат с бял и прозрачен тонер скоростите на печат падат до 45 и 18 стр./мин.

Едно от предимставата на LED технологията на OKI ES954 е правия път на хартията, което дава възможност да се печатат медии до 360 гр./кв.м. (едностранен) или 320 гр./кв.м. (дуплекс). Като опция принтерът може да бъде окомплектован с EFI Fiery ® XF контролер за разширено управление на цветовете, оптимизация на дъллбочината на цвета и качеството на печат.

Белият тонер на OKI ES954 дава възможности за печат върху прозрачни медии включително трансферна хартия и прозрачно фолио. Прозрачния тонер пък може да бъде използван за облагородяване на печатна продукция при издаването на висококачествени каталози, наръчници, фото книги и и много други продукти.

Характеристики на OKI ES9541:

  • High-speed printing: 50ppm colour/mono, plus 45ppm (white) and 18ppm (clear)
  • Media flexibility: up to 360gsm media weight, with 320gsm duplex capability
  • Media types: including gloss paper, film, transfer paper and waterproof paper
  • Highest-in-class consumables capacity (38,000 pages – CMYK only)
  • Easy to use with 10.9cm colour LCD and numeric keypad
  • Separate toners and drums for optimum usage
  • Robust multi-purpose trays providing flexible media configuration options up to 2,950 sheets
  • LED-based engine for superior print quality
  • Optional EFI Fiery® XF

Принтерът бе показан за пръв път на изложението VISCOM Париж, което се проведе от 24 до 26 септември 2013.

Източник: www.realwire.com

Написа: Пламен Давидов

Напомням, че технологията на LED принтерите и патентите свързани с нея са именно на OKI и разликата спрямо конвенционалната лазерна технология съществуваща в повечето принтери е в източника и начина на насочване на светлина върху светлочувствителния барабан. В случая с LED диодна матрица.

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.