OKI предлага нови принтери с неонови цветове

1870
OKI предлага нови принтери с неонови цветове

OKI Europe представи принтера Pro6410 с неонови мастила за печатници и рекламни агенции. Компанията добави и бял цвят към гамата си принтери за графичната индустрия.

оки

Pro6410 NeonColor позволява печат на свръхярки флуоресцентни дизайни, които привличат погледа , включително на трансферни медии, които позволяват всевъзможни приложения. Pro6410 NeonColor освобождава дизайнерите от ограниченията на стандартния CMY цветови спектър.  Потребителите могат да приложат уникалните възможности на машината, за да създават флуоресцентни ефекти на светли или тъмни фонове. Налице е и опция за използване на неоновия бял тонер на OKI като защитен елемент, който се вижда само под UV осветление.

Според компанията гъвкавостта и широкият цветови спектър на Pro6410 NeonColor  позволяват на генериране на нови парични потоци в областта на декориране на дрехи и продукти, опаковки и проби, реклами в търговски обекти и образователни материали. Машината предлага разделителна способност от 1200х600dpi, скорост на печат от 8 страници в минута в режим за печат на прозрачни материали и 34 при печат на обикновена хартия.

OKI Europe също така предложи технологията си за печат с бял тонер за Pro серията си принтери за графичната индустрия с представянето на новите Pro7411WT и Pro9420WT. Тези принтери съчетават LED печат с висока резолюция с технология с бял тонер. Тя позволява печат на плътен бял цвят върху цветни материали или нанасянето им върху други цветове.

„Тези нови принтери ще позволят на печатниците и рекламните агенции да освободят пълния си потенциал,“ каза Dave Willcox, продуктов мениджър на OKI Europe. „Pro6410 NeonColor е друго нововъведение на OKI, което електрифицира конвенционалните материали с високоволтови, флуоресцентни цветове на почти всеки материал.“

Pro6410 NeonColor и Pro7411WT печатат на медии с формат A4 и относително тегло до 250 грама на кв. см. И банери с дължина до 1320mm, а Pro9420WT поддържа формати до SRA3, хартия до 300 грама на кв. м. и банери с дължина до 1320mm.

Източник: realwire.com

Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.