P.V.S. инвестира във FlexLiner – десетата си система за влагане от Muller Martini

1817
P.V.S. инвестира във FlexLiner – десетата си система за влагане от Muller Martini

2014 е рекордна година за унгарската компания Prospekt Versand Service.

P.V.S. инвестира във FlexLiner

 

За Prospekt Versand Service (P.V.S.) в унгарския град Сопрон 2014 е рекордна година. Компанията е водещ производител на рекламни вложки в Европа и в момента купува нов FlexLiner от Muller Martini. Тази стъпка следва инвестицията във високпроизводителна система за влагане Integro, две системи AlphaLiner и шест Biliners.

Базираните в Сопрон Sopron, P.V.S. обработва повече от един милиард продукта(брошури, книги, каталози) годишно с обща маса от около 35000 тона. Те са предназначени за домакинства в Австрия, Германия, Холандия, Швеция, Унгария, Чехия и Хърватия. Това съответства на почти 130 тона продукция на работен ден и натоварванията нарастват.

„Тъй като рекламните брошури продължават да са популярни и обемите на поръчките на съществуващите ни клиенти са нараснали значително, 2014 е рекордна година за нас,“ каза Erich Romano, който е основал компанията през 1991 заедно с бизнес партньора си Johann Ungerböck. „Без Integro, което купихме преди две години, нямаше да можем да изпълним всички тези поръчки,“ каза успешния австрийски бизнесмен.

В момента Integro е на път да достигне лимита на производителността си, затова P.V.S. инвестира във FlexLiner, десетата си система за влагане от Muller Martini. Според основателя и изпълнителен директор на компанията, има две основни причини за закупуване на FlexLiner, система, която е впечатлила Romano още при представянето си на Drupa през 2012. „Първо, харесвам ротационния принцип, което означава, че всички вложки  първо се събират и след това се влагат, което е голямо предимство, особено, ако са голям брой. Второ, FlexLiner е оптималното решение за влагане на вложки във вложките, което е успешен бизнес модел на компанията ни.“

Новият FlexLiner на P.V.S. има подаващ апарат за основното изделие и осем апарата за вложки. Очаква се да влезе в действие в производствената база в Сопрон, която е отворена през 2007, през февруари догодина.

Източник: пресинформация на Muller Martini
Текста написа: Мартин Новев
 

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.