Panther – инкджет технология от Xeikon

1266
Panther – инкджет технология от Xeikon

Компанията, която досега залагаше на решения със сух тонер навлиза на мастиленоструйния пазар с машина за етикети с UV drop-on-demand технолология.

Panther – инкджет технология от Xeikon

 

Белгийският производител, който е собственост на Flint Group, планира да засили позицията си в печата на етикети в конкурентната пазарна среда. Новият Xeikon PX3000 печата от рола на рола с глави Kyocera, съчетани с новите PantherCure мастила на Xeikon. Разделителната способност е 600dpi, скоростта 50m/min, а ширината на медията до 350mm. Ширината на печат  е 330mm. Машината печата в CMYK и бяло, като опцията за бяло все още е в процес на разработка.

Машината е предназначена за печат на самозалепващи етикети за индустриални приложения, както и за козметичната индустрия.

Wim Maes, Xeikon изпълнителен директор на Xeikon I президент на дивизията за дигитален печат на Flint Group каза, че фирмата е чакала да навлезе в инкджета когато „пазарът е готов и технологията е готова. Много клиенти дойдоха при нас и ни помолиха да направим това.‘

PX3000 се произвежда за Xeikon от неназован партньор. Той беше показан тази седмица на Xeikon Café и ще бъде демонстрирана на Labelexpo през септември. Машината ще бъде доставена на европейска компания за бета тестове след края на Xeikon Café, като тестовете ще продължат до Labelexpo. Плановете са компанията да приема поръчки на шоуто.

Източник: xeikon.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.