Pantone представи Polyester Swatch Book

472
Pantone представи Polyester Swatch Book

Новият каталог на Pantone Fashion, Home + Interiors Polyester е колекция от 203 мостри, представени в удобен класьор.

Pantone Polyester Swatch Book

 

„Докато новоразработени неорганични материали се появяват на пазара отчитаме засилена потребност за по-наситени цветове.“ коментират Pantone. „Новият каталог допълва памуните продукти Pantone Fashion, Home + Interiors Pantone Fashion, Home + Interiors Polyester Swatch Book отговаря на пазарната потребност за цветове, които се постигат най-добре със системи за багрене на текстил, който не е базиран на памук.

Създаването на специална система от цветове, която използва бои, разработени специално за полиестер, премахва елемента на налучкване и съкращава времето до излизане на продукта на пазара като позволява бързо и точно пресъздаване на цветовете на полиестер и други синтетични материали.“

 

Pantone Polyester Swatch Book

Цветовете на новата полиестерна колекция са подбрани, за да включват най-актуалните нюанси. Pantone са се погрижили включените цветове да са подходящи за различни тип дизайн – модната индустрия и интериорната декорация. Тези 203 уникални, модерни цвята са предназначени за професионалисти в областта на модата и интериорния дизайн и са събрани в лесен за употреба класьор.

Polyester Swatch Book предлага:

  • Мостри с размер 25х25 мм, на 100% полиестер.
  • Възможност за лесно вадене и местене на цветовете, за лесен избор на цветове и създаване на комбинации.
  • Цветове, организирани по цветови семейства.
  • Визуализация на 35 цвята на всяка страница в каталога.

Новият каталог допълва съществуващата колекция цветове за памук, като добавя по-наситени цветове за създаване на дизайни, базирани на различни материали и добавя богати цветове трудни за постигане на други материали.

Източник: pantone.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.