Pantone цвета на 2019 година е 16-1546 Living Coral

2425
Pantone цвета на 2019 година е 16-1546 Living Coral

И докато всички се прехласват на избора на Pantone за цвят на годината, то тук ще ви предложим малко важна информация, ако ви се наложи да го използвате.

Pantone цвета на 2019 година е 16-1546 Living Coral

 

Всяка година PANTONE правят своя избор за цвят на годината. Тази година не правим изключение и Printguide.info е съпричастен в избора, като споделя информацията в новинарското издание. Избрания Pantone е с цвят на коралов оттенък със златист тон. Малцина обаче знаят, че този цвят няма да го намерите в традиционната „печатарска скала“ Pantone Formula Guide. Цветът не е новодобавен, а е част от съществуващите т.н „индустриални цветове“, които са отделени в скалата Pantone Color Guide (SKU: FHIP110N), известна още като Pantone FASHION, HOME + INTERIORS, по-често използвана от специалисти в печата върху текстил, интериорния и екстериорния дизайн и мн. др. Скалата съдържа 2310 цвята отпечатани на хартия, но се предлага и във вариант върху памук (Cotton Passport, SKU: FHIC200) и пластмасови чипове (Pantone Plastic Standard Chips. SKU: PQ-16-1546TCX).

Много важни са стойностите на цвета на 2019 година Pantone 16-1546 Living Coral, които са:
RGB – 252 118 106
HEX/HTML – FC766A
CMYK – няма близки посочени стойности!

 

pantone 16-1546 Living Coral 

Можете да срещнете индикацията на цвета с различни допълнителни букви в края на името, показващи какъв е носителят на Pantone мострата. Например примера в дясно, TCX след номерацията означава, че носителят на мострата е памучен (C-coton). TPX – на хартия (P-paper)и т.н.  

 

Забележка: По-горе в текста ще забележите, че за всяка скала е посочен SKU номер показващ колко актуална е скалата. При избора ви на скала избирайте винаги най-актуални SKU номера на скалите, които можете да сравните с официалния сайт на Pantone.

Написа: Пламен Давидов

Скали по Pantone можете да намерите тук: Pantone скали

Препоръчани:
Печатарската скала Pantone Formula Guide
Индустриалните цветове на Pantone – Pantone FASHION, HOME + INTERIORS

За повече въпроси: 0878100148

Пламен Давидов

Име: Пламен Давидов

Професионален опит: Машинен инженер, практик, с богати познания в областта на печатните технологии и основният двигател на Полиграфия инфо. Над 12 години се занимава с предпечат, дигитален печат, експонация, специализирал в чужбина поддръжка на ctp на Dainipon Screen .

Настоящи занимания: Пламен е човекът, който следи тенденциите почти денонощно и определя редакционната политика на Printguide.info. Търсач на новости и информация, той е справочникът ни за всички фирми на българския пазар, оборудването, което имат и пазарния им дял. За нещата, които не знае, знае кого да попита и къде да потърси информация. Освен за редакционната политика, се грижи за техническата изправност на всичките ни сайтове.