Press Cutting Tool – PCT – нов инструмент за рязане на Zünd

549
Press Cutting Tool – PCT – нов инструмент за рязане на Zünd

Инструментът е предназначен за обработка на велпапе и достига качество на рязане, и производителност на напълно различно ниво от досегашното.

С добавянето на новия инструмент за рязане – PCT, Zünd разширява и без това обширната си палитра от налични инструменти за обработка на велпапе. Това, което отличава този нов режещ инструмент, е както производителността, така и качеството на рязане. За разлика от осцилиращия инструмент и вертикалните сили, упражнявани върху материала, РСТ предлага много по-голяма стабилност. Това позволява както по-бързи скорости на обработка, така и чисти, прецизно изрязани ръбове.

 

нов инструмент за рязане на Zünd

За да е достижим този ефект на работа, PCT е оборудван с изпъкнала плъзгаща се обувка, която компресира материала по време на процеса на рязане, което създава възглавничен ефект по линиите на рязане. Полученото качество на ръба е равно на това на конвенционалното рязане.

Безстъпков регулиращ пръстен контролира дълбочината на обработка на плъзгащата се обувка и силата на компресия. Инструментът е подходящ за велпапе до макс. дебелина 7 мм, без да рискувате да разкъсате или пробиете подложката. PCT също е в състояние безупречно да изрязва много фини детайли, включително радиуси с размери 3 mm, като за тази цел се препоръчва новият нож Z104. Приложенията включват всеки продукт от велпапе, в който са нужни безупречни ръбове, напр. висококачествена опаковка за потребителски стоки и POP дисплеи.

Източник: Мираж Груп

Повече за Мираж Груп
Доставка на машини, медии и консумативи за широкоформатен дигитален печат.
www.mirage-group.eu

Профил на Мираж Груп в каталога Полиграфия Инфо

Интернет портал за печатни технологии.