Presto II Digital на Muller Martini предизвика голям интерес на Hunkeler Innovationdays

1831

На изложението Hunkeler Innovationdays Muller Martini произведоха три различни печатни продукта на живо и без прекъсване на процес с помощта на машина за шиене с тел Presto II Digital.

Днес високопроизводителните мастиленоструйни печатни системи се налагат в областта на висококачествения цветен печат, а тиражите на списанията, журналите и брошурите продължават да падат. Това е и причината за големия интерес към системата за шиене с телчета Presto II Digital, която Muller Martini представиха на посетителите на Hunkeler Innovationdays в Люцерн , Швейцария.

Това е ново индустриално решение за довършване на продукти, отпечатани чрез цифров печат. Три различни продукта бяха произведени на живо и без прекъсване на щанда на компанията. Новата система позволява и да бъдат заредени персонализирани корици, всяка от които отговаря на съответно копие от изделието.

Довършителната линия Presto II Digital включва високопроизводителна система за сгъване, два модула за зареждане на печатни коли, модул за зареждане на корици, система за шиене и тристранен нож, съчетани със система за развиване, модул за сгъване и набор на колите и машина за рязане на разролената хартия от Hunkeler.

Няма съмнение, че новите технологии за печат ще постигнат успех, според Patrick Douglas-Meis от PDM International в Торонто: „Цифровият печат отбелязва бърз ръст и всеки, който не се концентрира върху него ще си плати – и това време ще настъпи по-рано, отколкото си мисли.”

„Теловото шиене за цифров печат ще става все по-значимо“, коментира Пьотр Романов, главен технолог в JSC First Model Printing House в Москва.
Според Dragan Volic, маркетинг директор за довършителните системи за печат в Muller Martini, изложението е било изключително успешно: „Muller Martini ясно затвърди позицията си на пазарен лидер в книговезането на цифрови печатни продукти като разшири гамата си от дигитални решения с гъвкава система за телово шиене.“

Посетителите на шоуто бяха заинтригувани не само от производството на живо на щанда на Muller Martini, но проявиха интерес и към решението за управление на информацията и процесите Connex, което също беше демонстрирано. Connex наистина може да се използва пълноценно когато системата за шиене с тел се е интегрирана с цифровата печатна машина. Тогава Connex осигурява безпроблемна връзка и оптимален контрол на всички мощности.

Muller Martini
На снимката: Muller Martini Presto II Digital

Източник: mullermartini.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.