Print-a-thing прилага подхода на Uber към 3D печата

1885
Print-a-thing прилага подхода на Uber към 3D печата

Нова онлайн платформа се опитва да организира мрежа от доставчици на 3D печат, за да предложи услуга на крайни потребители.

Print-a-thing прилага подхода на Uber към 3D печата

 

Print-a-thing, услуга, която за момента работи в тестов режим, позволява на потребителите да изпратят дизайн и да уточнят определени аспекти на печата, като качество, материали и цветове. Поръчката се изпълнява от един или няколко доставчика на 3D печат на базата на възможностите и местоположението им. Готовият продукт се доставя по пощата.

Ключовото предимство на системата е, че поръчките могат да бъдат разпределени между различни доставчици, което съкращава времето за изпълнение при производство на голям брой компоненти. Print-a-thing се грижи за цялата комуникация с доставчиците, а клиентите отправят всичките си запитвания на едно място. В момента компанията се стреми да разшири мрежата си партньори, за да подготви излизането си на пазара.

Източник: printathing.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.