Pro VC40000 – нова мастиленоструйна платформа от Ricoh

2014
Pro VC40000 – нова мастиленоструйна платформа от Ricoh

Ricoh Европа представи Pro VC40000, новото си поколение инкджет платформа с непрекъснато подаване на мастило, предназначена за производство на директна поща, сметки и извлечения с висока производителност.

Ricoh Pro VC40000

 

Според компанията новото решение съчетава гъвкавостта на Ricoh Pro VC60000 с производителността на InfoPrint 5000. Така Ricoh Pro VC40000 предлага комбинация от скорост, разделителна способност и лесна употреба. В сърцето му лежи Ricoh TotalFlow Print Server R600A, високопроизводителен контролер, който е оптимизиран за оптимално управление на работния процес и прави производството на сложни, персонализирани поръчки по-лесно, отколкото досега, казват от компанията.

Ricoh Pro VC40000 осигурява изключително качество на печат и текст с ясни очертания. Платформата използва отделни набори от печатащи глави за цветен и черно-бял печат, което позволява икономичен печат на цветни и черно-бели продукти. Опцията за пети набор глави позволява печат със специални мастила, например за печат със защита от фалшификация.

Ricoh Pro VC40000 печата със скорости до 120 метра в минута или над 100000 страници A4 в час, което осигурява нужната производителност и качество, необходими в днешната производствена среда. Поддържаната хартия е от 40 до 250 грама на кв. м., което позволява печат на разнообразни продукти – от книги на тънка хартия до пощенски картички.
Ricoh TotalFlow Print Server R600A осигурява пълна поддръжка на PDF, PDF/VT и AFP, както и на JDF и усъвършенствано управление на цветовете. Този контролер има лесна за работа потребителска среда и е способен на бърза обработка на обемни персонализирани поръчки.

Източник: пресинформация на Ricoh
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.