QualiJet K – шедьовър на текстилния цифров печат

2114

Прецизен, сигурен, компактен и модулен, топ производителния нов QualiJet K има потенциала да се превърне във водещия текстилен дигитален принтер.

Произхождайки от един амбициозен проект, „произведено в Италия“ на La Meccanica Spa, QualiJet K е предназначена за печат на всички видове тъкани при максималната скорост, която позволяват индустриалните Kyocera Kj4 глави.

Те дават абсолютен контрол над позиционирането и размера на мастилените капки, за да се гарантира максимално качество на печат при всякакви условия

QualiJet K

Серията К, включва:

 • модел с 8 глави, 8 цвята, производствени скорости от 140 до 300 м2/ час и резолюция от 600 до 1200 DPI
 • модел с 16 печатащи глави, 8 цвята, производствени скорости от 250 до 500 м2/ час и резолюция от 600 до 1200 DPI. Ширина на печат: 180, 240, 340 см (240 и 340 сантиметровите модели ще бъдат налични през втората половина на годината) Отворена система на мастилото, за да не се пречи на използването на всякакъв вид мастило, което е сертифицирано от Kyocera.

QualiJet K е солидна и мащабируема платформа за откриване на нови перспективи в текстилния дигитален печат, тъй като почива на солидния опит на фирми с дългогодишен практика и опит в производството на текстилни машини и цифрови принтери. Допълнително предимство е факта, че те са в състояние да контролират всичко вътре в производствения цикъл на машините. QualiJet K ще ви смае с чистия си дизайн, компактност, конкретност и почти маниакално внимание към детайла, но всички контроли са на една ръка разстояние.
   
„Правилната капка на точното място“ е целта, около която е проектирана и построена тази машина. Под капака се крие изтънчена интелигентна технология:  компактна карета за печат с 16 слота за печатащите глави , разположени в 2 реда, задвижвани от линеен мотор на магнитна левитация за намаляване на триенето и позволяващи експлозивно 2.4 G ускорение. Пренос на данни през канал с оптични влакна, ниска инерция и къс ремък с микро-метрични контрол на стъпката, система за измиване на ремъка с  двойна четка и лесен достъп за проверка и почистване, лазерна система за защита от сблъскване на печатащите глави с плата: това са част от интелигентните решения, оформящи машините. 

Мултипроцесорен сървър за печат с голям обхват на мощта, осигурява плавен трансфер на данни при максимална скорост и с висока степен на надеждност. Всичко това в лесно-достъпна и управляема машина, която работи 24 часа, 7 дни в седмицата, без проблеми.

QualiPrint – Професионален софтуер за мастилено-струен текстилен печат 

Qualiprint не е само един драйвер за принтер, но пълен професионален софтуерен пакет за мастилено-струен печат на текстил с всички функции, изисквани от текстилния дизайн, от цветовите книги с референции, от възможността за печатна проба до малко по обем индустриално производство.

Типичен аспект на QualiPrint е прекия контрол на цветовете на база 8 основни нюанса, позволяващи пълен контрол над широкa гама от печатуеми цветове, размера на точката, контрол от интензивността на цвета и цялостния дизайн, намаляване на грубия растер и подобрена цветова повторяемост. 

Основни функции: 

 • Дефиниране на цветовото пространство на принтера и профилиране
 • Генериране на цветни референтни книги и управление 
 • Цветово разделени в сива скала TIFF или Photoshop PSD – разделени по канали десени.  Разпечатка на фотографски или плътни цветове iизображения в TIFF и JPEG формат.
 • Разпечатка на текстилни цветни скали създадени от цветни книги
 • Печат на дефинирани примерни макети, подреждане и повторение, печатни опашки
 • Оценка на разходите за печат и използвано мастило 

QualiPrint е разработен за интензивна промишлена употреба на най-новото поколение на текстилни принтери и разполага с всички функции за безопасна и ефективна работа за контрол на потока. QualiPrint изисква стандартен компютър с бърз процесор, 1 GB RAM и Windows XP OS

Други принтери от гамата QualiJet

 • QualiJet HS 8 цветен принтер с производствена скорост над 30 m2/ч за дигитален печат на текстил. Най-добра пазарна цена / съотношение на мощност с изключително качество на печат. Ново мастило Stork Powered със специална система за подаване на мастило и максимална скорост 60 м2 / ч в 8 цвята.
 • QualiJet Flag, за директен печат на платове за знамена с дисперсни мастила
 • QualiJet TP, за мостри и много къси обеми, текстилни лаборатории, образование

Източник: Адком

Интернет портал за печатни технологии.