Radex AG – нов играч в индустриалния мастиленоструйния печат

1460
Radex AG – нов играч в индустриалния мастиленоструйния печат

Основателите на Graph-Tech AG се обединиха, за да създадат Radex AG, доставчик на потребителски мастиленоструйни решения.

Основателите на Graph-Tech AG се обединиха, за да създадат Radex AG, доставчик на потребителски мастиленоструйни решения.

 

Radex AG

 
Основателите на Graph-Tech AG обявиха създаване на нова компания за инкджет решения, Radex AG. Graph-Tech, компания, която стана един от основните OEM доставчици на промишлени мастиленоструйни решения, беше купена от Domino Printing Sciences през 2012. Radex, с висококвалифицирания си екип специалисти, планира да предлага както решения за вграждане от други компании, така и решения за крайни клиенти. Екипът на Radex е доставил хиляди индустриални системи през последните 10 години. Те планират да съчетаят уменията си в областта на софтуера, хардуера и консумативите, за да създадат решения за приложения от производство на опаковки до печат върху текстил и 3D печат.

„Много пазари на печат се трансформират бързо от аналогови в дигитални и нуждата от надеждни индустриални мастиленоструйни решения нараства всеки ден,“ каза Piero Pierantozzi, управител на Radex. „Има много нови компании, които се опитват да предложат интегрирани решения, но Radex има екип, които има несравним опит в създаването на цялостни решения за вграждане от други производители или за крайни клиенти.“

„Цялостното решение е повече от просто принтер – то е хардуер, софтуер и консумативи, работещи заедни като система. Екипът на Radex доставя успешни решения повее от 20 години. Работата с компании като Domino Printing Sciences и EFI Jetrion, ни дава не просто разбиране на мастиленоструйната технология, но и знания как да помогнем на клиентите да специфицират, инсталират и поддържат индустриални мастиленоструйни системи. И една от основнитв ни цели е да доставяме системите невероятно бързо. Оттам идва и името: Radex – експертите по бързо развитие“, добави Pierantozzi.

Източник: whattheythink.com
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.