Ricoh инсталира 300 машини Pro C9100 в Европа

1232
Ricoh инсталира 300 машини Pro C9100 в Европа

Машина номер 300 от модела Ricoh Pro C9100 е инсталирана в HG Media в Норвегия.

Ricoh Pro C9100

 

Ricoh Pro C9110 е втората такава машина в HG Media. Тя била поръчана скоро след като първата е осигурила увеличение на производителността от 300%. Управителят Lars Christoffersen, коментира: „Незабавно след вкарването в производство на първата печатна машина, произвеждахме три пъти повече. Мислехме си, че можем да постигнем 50% ръст, но не очаквахме 300%.“

Двойно по-бърз

„Той печата два пъти по-бързо от предишните машини, които използвахме. Тъй като цифровият печат е толкова продуктивен, поръчките могат да бъдат изпълнявани изгодно чрез него и е изгоден за по-дълги тиражи. Също така, можем да сме много по-гъвкави.”

Компанията с оборот 5,4 милиона евро HG Media винаги е поставяла акцент върху цифровия печат. „Скоростта, качеството на печат, възможността за печат на дълги листове и конструкцията за Ricoh Pro C9110 откроиха тази машина,“ каза Christoffersen: „Притежавали сме различни цифрови печатна машини, но чувствах, че продукцията им не е с максимално качество като това на Ricoh. Всъщност, когато наши клиенти посредници показаха на клиентите си мостри на продукцията, техните клиенти избраха нашите отпечатъци, направени чрез Ricoh.”

„През първия си месец първият Ricoh Pro C9110 отпечата 800 000 листа A4. И смятаме, че средното натоварване ще нарасне до 1.5 – 2 милиона отпечатъка A4 месечно. ”
Graham Moore, директор на бизнес развитието на производствения печат на Ricoh за Европа, каза: „Ricoh Pro C9100 са създадени, за да отговорят на изискванията на печатниците за висококачествен печат в къси тиражи. Представени през 2014, вече 300 системи са продадени, което подчертава как експертната развойна дейност може да доведе до създаване на високоефективна производствена система.“

Източник: пресинформация на Ricoh
Текста написа: Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.