Ricoh купува производителя на индустриални решения за печат LAC Corporation

855
Ricoh купува производителя на индустриални решения за печат LAC Corporation

Това добавя уникална инкджет технология към индустриалните решения на Ricoh.

печат върху самолети

На снимката: система за печат върху самолети от LAC Corporation.

 

Ricoh обяви, че компанията е постигнала споразумение за закупуване на LAC Corporation. Тази компания има уникална мастиленоструйна технология, която позволява печат на триизмерни предмети като автомобили, камиони самолети и дори автомобилни гуми и стъклени бутилки. Целта на сделката е да подсили бизнеса на Ricoh с индустриален печат.

Основана през 1983, LAC има уникална технология, която може да нанася мастило с висок вискозитет от максимално разстояние 100mm. Това позволява печат върху триизмерни обекти. С помощта на тази технология LAC разработва, произвежда и поддържа индустриални печатни системи за автомобили, бутилки за природен газ и много други.

През февруари тази година Ricoh представи стратегията си за растеж „RICOH Ignite,“ която заявява намеренията си да разшири клиентската си база като разшири гамата си технологии за печат. От над 40 години Ricoh разработва мастиленоструйната си технология, която днес се използва не само за офисни цели, но и в производството на рекламни материали и индустриалния печата, в различни области, включително декорация. Компанията разширява възможностите си за печат върху различни повърхности и материали, за да предложи нови възможности на клиентите си.

Инвестицията LAC е част от стратегическия план за ръст на Ricoh и една от серията стратегически инвестиции, планирани от компанията, Съчетаването на патентованата мастиленоструйна технология на LAC и технологиите на Ricoh в областта на печата и производството, ще даде нови възможности на клиентите. Ricoh планира да предлага решенията на LAC през глобалната си дистрибуторска мрежа.

Източник: ricoh.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.