Ricoh набляга на металните ефекти на Labelexpo

1121
Ricoh набляга на металните ефекти на Labelexpo

Доставчиците на печатни услуги ще могат да видят как металните ефекти могат да им помогнат да пробият в развиващи се пазарни сегменти като етикети, поздравителни картички, корици на книги, брошури, опаковки и ваучери за подаръци на щанда на Ricoh на Labelexpo, Брюксел, 25-и-28-и септември.

 

Ricoh набляга на металните ефектиСъвместно с европейската фирма за хартия и фолиа MDV Group, Ricoh ще покажат възможностите на петата секция на листовата цветна дигитална печатна система Ricoh Pro C7100X. Приложенията ь включват етикети със сребърни и златни ефекти, както и чисто нов неоново розов тонер. Ще бъде демонстриран печат върху широка гама медии, включително синтетични.

Erwin Busselot, директор на бизнес иновациите за печата на рекламни материали и индустриалния печат на Ricoh Europe, каза: „Способността да произвеждате предвидими и висококачествени метални ефекти ще позволи на печатниците да разширят гамата си продукти и да предложат по-широка гама креативни резултати, които привличат погледа.“

На изложението ще има и материали, произведени чрез широкоформатния латексов принтер Pro L4100. Сред тях ще има подови етикети за вътрешна употреба и стикери за асфалт за външна употреба. Ricoh ще представи и широка гама хартии с термочувствителен слой, който позволява добавяне на променлива информация. Те са идеални за хранителната индустрия, както и за фактури, банкови извлечения, етикети, паркинг билети и други.

Източник: пресинформация на Ricoh
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.