Ricoh навлиза на индустриалния пазар за декорация с Pro™ T7210

1315
Ricoh навлиза на индустриалния пазар за декорация с Pro™ T7210

Ricoh Pro™ T7210 е първата голямоформатната UV плоскопечатаща машина на производителя. Тя е предназначена да осигури по-голяма гъвкавост по отношение на материалите за печат и възможности за персонализация и ефективно производство на малки партиди.

Pro™ T7210

 

Pro T7210 е оптимизиран за индустриален печат на декорации и предлага отлично качество на изображението и висока производителност. Скоростта на печат в стандартен режим е 50 кв. м. в час, във високоскоростен режим – 100 кв. м. в час. Възможните му приложения са в промишлеността – декорация на интериори и строителни материали, особено такива, които са твърди и тежки, включително стъкло, дърво, алуминиеви композити и метал.

Ricoh Pro T7210 оглавява разширяващата се гама решения на Ricoh, които продължават да водят в областта на инкджет технологиите за печат,“ каза Graham Kennedy, който оглавява индустриалния печат и печата на рекламни материали на Ricoh за Европа. „Базиран на водещата мастиленоструйна технология на Ricoh, машината е проектирана да вдъхновява потребителите и да им дава увереност. Също така тя осигурява нов потенциал в бързо развиващ се сектор на пазара.”

Машината използва патентованата технология за обработка на изображенията на Ricoh, 12 индустриални инкджет глави от серията MH54, които осигуряват висока производителност и качество на печата. Те са оптимизирани за разработените от Ricoh UV мастила, което гарантира висока адхезия на широка гама твърди промишлени материали.

Максималният формат на печата е 2,1х2,1 метра. Pro T7210 може да печата на плоскости с дебелина до 110 mm thick.

Източник: пресинформация на Ricoh
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.