Ricoh отчита рекорден успех след drupa

1696
Spread the love

Подходът на Ricoh към изграждане на дългосрочно партньорство, услуги и бизнес стойности бяха посочени като някои от причините компаниите да избират продуктите им по време на drupa 2012.
Julian Barnwell отBarnwell Print, който поръча RicohPro C901 каза, „Акосе вгледате в ценностите на Ricoh иотношението им към опазването на околнатасреда, вероятно ще разберете и нашитевъзгледи. Нашата фирмена култура е видеална хармония с философията наRicoh.“

inline_591_https://printguide.info/images/2012-06-06.jpgСделките нащанда на производителя на drupa включватпродажба на седем печатни системи нагерманската застрахователна компанияLVM. Поръчката включва ицифрови ролни машини InfoPrint 5000 MP.Южноафриканският дистрибутор на Ricohе осигурил 25 системиRicoh Pro C751,за да задоволи нарастващия интерес отвисококачествени, изгодни цифровипреси, които да се справят ефективно ис по-големи тиражи.

Полскатакомпания Multikop е избралаRicoh Pro C651EXза навлизането си във висококачествениядигитален печат. Ricoh Pro™ C901 Graphic ArtsEdition е бил избран от голямброй доставчици на печатни услуги отВеликобритания.„Очакваме30% нарастване на скоростта и 50% намаляванена времето, в която машината не работис Ricoh Pro C901.“, каза директорътна британската печатница Remous AlanBunter.

Директорътна бизнесразвитието на Ricohза Европа Graham Moore заключи„drupa 2012 засиливъзгледите ни за светло бъдеще на нашатаиндустрия. Популярността на демонстрациитена цветната преса Ricoh Pro C901и InfoPrint VP 5000, бъдещите никонцепции за интерактивна хартия ирешенията ни за триизмерен печатдоказаха, че доставчиците на печатниуслуги прегръщат промяната и планиратподхода си, за да останат в крак сускореното развитие на бизнеса в бъдеще.“

Бестселърътна Ricoh, Pro C901,е листова машина с максималенформат на печат 330х448 милиметра и скоростот 90 страници в минута, независимо оттипа на хартията, теглото ѝ идали печатът е едностранен или двустранен.Разделителната способност е 1200 x1200 dpi. Машинатаизползва химическите тонер Ricoh’sPxP и технология за фиксиранебез масло. Малките частици на този тонеросигуряват по-високо висока острота наизображението и матов вид, койтонаподобява на този на офсетовитеотпечатъци.

Концепциятаза интерактивна хартиясъщо беше демонстрирана от Ricoh наdrupa. Тя включва мобилноприложение и процес, който свързваонлайн съдържание към избрана част отпечатния текст. Демонстрацията включвашенасочване на камерата на смартфон къмчаст от напечатания текст, разпознаванена заснетото изображение и показванена потребителя на свързано съдържаниеот мрежата.

На drupaRicoh показа и последното поколение натехнологията си за мастиленоструйниглави за 3D печат. Тя беше демонстриранана щанда на Ricoh от Objet,световен доставчик на мастиленоструйнисистеми и материали за 3D печат.

Източник: www.ricoh-europe.com
Текста написа:Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.