Ricoh представи плоскопечатащия Pro TF6250 UV и Ri 1000 DTG

983
Ricoh представи плоскопечатащия Pro TF6250 UV и Ri 1000 DTG

Новият Pro TF6250 UV плоскопечатащ принтер е предназначен за дейности с ниско до средно натоварване и използва нови мастила. Ri 1000 DTG е нова машина за директен печат върху текстил.

Ri 1000 DTG

 

TF6250 има маса с размер 250х130 см и предлага скорост на печат до 130 кв. м. в час. Машината може да печата на материали с дебелина до 11 см. LED сушенето позволява печат на по-тънки материали без риск от деформации. Ricoh Pro TF6250 използва глави Ricoh, drop-on-demand технология, конфигурация с CMYK + прозрачно мастило + праймер. Разделителната способност е 635 x 1800-dpi.

Допълнителните функции включват автоматизирана всекидневна поддръжка за почистване на главите, четири вакуумни зони за фиксиране на материала, възможност за печат до края на материала, която намалява нуждата от обрязване и сензор за автоматична настройка на височината на главата.

Ri 1000 предлага пълноцветен печат с разделителна способност 1200dpi на дрехи с различни размери, цветове и материали. Машината предлага възможност за бърза смяна на типа на продукта и размерите, в които печата и подготовка „на практика не отнема никакво време“. Печатаемото поле е до 406x498mm.

Новата машина предлага по-висока резолюция и по-голяма площ на печат от Ri 3000. Ricoh казват, че тя в разработена, за да бъде лесна за употреба и има функции като автоматизирана поддръжка, управление с тъчскрийн, интегрирано интерактивно ръководство, което напомня на потребителите да извършат ръчните операции по поддръжката.

Източник: www.ricoh.com
Текста написа: Мартин Новев

Мартин Новев

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.