RISO представя биндер за производство на книги по поръчка

1960

Новият биндер е съвместим с мастиленоструйните принтери ComColor X1 Series и е специално създаден за изработване книги по поръчка.

RISO Perfect Binder

Изложението Print 2013, което ще се проведе през септември 2013 в Чикаго ще стане арена за официалното представяне на новата машина на компанията RISO.

Биндерът RISO Perfect Binder в комплект с мастиленоструйната машина RISO ComColor X1 са добро комплексно решение за производството на книжни продукти с меки корици.

С подобна системата могат да бъдат изработени книги с обем от 60 до 300 страници (1,5-30мм гръб).

При тестовете направени на RISO Perfect Binder в съчетание с ComColor 9150 били отпечатани 60 сто странични книги с формат Letter за 170 мин.

От RISO отбелязват, че пускането на новата машина е свързано с ръста при търсенето на книги по поръчка и малотиражни издания.

Източник: buyerslab.com
Превод: Радина Дойнова

През изминалите години издателите в България подхождаха с голямо недоверие към книгите изработени с помоща на дигиталния печат. Въпреки тях, този пазар се разви и изработката на книги по поръчка или в малки тиражи вече е основна дейност на много фирми.

За сега единствено дигиталния печат може да отговори на все по-нарастващата нужда от книги в малки тиражи и единични бройки. Решения за това предлагат много производители на оборудване за дигитален печат, съвместно с фирми предлагащи техника за довършителни процеси.

Вижте фирмите България, които могат да предложат услугата печат на книги в малки тиражи или единични бройки, насочена към издатества, стартиращи автори и крайни клиенти.

Фирми предлагащи печат на книги в малки тиражи. 

Интернет портал за печатни технологии.