Riso пуснаха на пазара нова серия цветни принтери ComColor

1954

Машините са базирана на мастиленоструйна технология и се характеризират с висока производителност и икономичност.

Ниската себестойност на печата се дължи на ниските разходи по подръжка,  икономичността на мастилата, възможността да печата на евтина хартия и не на последно място ниските нива на енергопотребление.

Принтерите ComColor са предназначени за печат на големи тиражи. Максимален рамер на медията 340х550 мм. Максималното количество хартия, с което могат да бъдат заредени касетите е до 2500 листа за моделите ComColor 9050 / 7050 / 3050 или 1000 листа за ComColor 7010/3010. ComColor печата с еднаква висока постоянна скорост както едностранно така и двустранно. Интерес представлява техническото решение за дуплексния печат. След като предната страна се отпечатва, листът се обръща от специален механизъм и се подава под печатащи глави. С този иновативен механизъм може да се постигне висока скорост на печат от 75 двустранни листа (150 страници) на минута.

За серия принтери ComColor са разработени пигментни мастила на маслена основа(CMYK). Те съхнат бързо и и поради тази причина не откопирват върху обратната страна на копията, не водят до деформация на хартия поради липса на сушене. В допълнение, мастилата са водоустойчиви и не променят цвета си на слънце. Това прави отпечатъците са идеални за употреба дори за открити места.


Източник: riso.com

Интернет портал за печатни технологии.