Roland DG представи нова версия на RIP-a Rolandprintstudio

1480
Roland DG представи нова версия на RIP-a Rolandprintstudio

След успеха на Rolandprintstudio – първият RIP за Mac OS, сега Roland DG анонсира излизането на новата версия 1.1. Ъпдейтът обещава да превърне софтуера в много повече от RIP и вече поддържа всички печатащи, режещи и печатащо-режещи машини на Roland. Основните цели на новата версия се изразяват в спестяване на време и увеличаване на ефективността.

Rolandprintstudio

 

Чрез Rolandprintstudio потребителите на Mac OS X ще могат да управляват бързо и лесно печатния процес на всички широкоформатни цифрови машини. Друга съществена новост е, че софтуерът ще бъде достъпен за повече страни, а документацията към него ще бъде преведена на 12 езика, сред които: английски, френски, испански, иврит, руски и чешки.

Новата версия поддържа новият Mac OS X v10.11 El Capitan. Това от своя страна позволява плавен преход за крайните потребители при обновяване на оборудването им. Включена е и интеграция с последната PDF разработка на Adobe – APPE 3.7, чрез която се осигурява високо ниво на съвместимост с PDF файлове. Това прави процеса на отпечатване сравнително улеснен и опростен.

В отговор на пускането в продажба на новите мастила на Roland, ECO-SOL Max 3, Rolandprintstudio ще позволява работа с пълния набор от профили, които са достъпни на онлайн помощния център на компанията от 28 септември. В последната версия са включени и дългоочакваните драйвъри за Texart RT-640 и VersaUV LEJ-640.

Източник: www.rolanddg.eu
Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/