Roland DG представи първия си 3D принтер

2732
Roland DG представи първия си 3D принтер
Spread the love

Roland DG пусна на пазара първия си 3D принтер – ARM-10 и новата 3D машина за създаване на прототипи и производство чрез фрезоване SRM-20.

inline_67_/images/2014/09/5405c5ea7d501_6weu.jpgНовите серии машини monoFab стартираха в Европа на 4 септември на изложението 3D Printshow, което се провежда в Лондон до събота (6 септември). ARM-10 ще струва 3999 паунда, а SRM-20 ще се предлага за 2799 паунда.

„Ние сме едни от пионерите в концепцията за 3D производство още от 1986 година и оттогава я разработваме, но винаги сме признавали, че дизайнерите на продукти се нуждаят от комбинация от технологии и умения, за да произвеждат необходимите им макети, прототипи и модели“, казва Peter Kettle, мениджър пазарна стратегия в Roland DG. „Бяхме в очакване на точката, в която технологията е достатъчно добра и достатъчно достъпна, за да представим 3D принтер. В Roland DG винаги сме добавяли технологии, но едва сега наистина се чувстваме удобно с технологията и с това, което можем да предложим.“

Принтерът ARM-10 може да се използва за бърза проверка на дизайна в началния етап на създаване на прототипи и разработка на модели със сложна форма. Той включва процес на стерео-литография с прожекционна UV-LED система и изгражда моделите чрез последователно втвърдяване на слоеве използвайки течна смола. На една и съща работна площ могат да се произвеждат едновременно множество предмети, което може да намали времето за моделиране, в сравнение с методите, които използват лазерна експонация в специфични области. Принтерът предлага обем на изграждане от 130 x 70 x 70 mm и печата с XY резолюция от 0,2 mm и резолюция на Z оста от 0,01 mm. Той може да печата 10 mm / час, използвайки UV LED.

inline_95_/images/2014/09/srm_20_press_release_image_61or.jpgНастолната SRM-20 включва редица възможности за бързо създаване на прототипи чрез фрезоване. Машината може да се използва за създаването на точни и гладки завършени повърхности и има нов фрезоващ шпиндел, патронник и подобрен хардуер и фърмуер при електронното управление.

„При създаването на прототипи чрез фрезоване започвате със солиден блок и премахвате ненужния материал. Това на практика означава фрезоване, което е контролирана версия на гравирането. Хората предимно използват фрезоване, когато се нуждаят от функционално тестване с някои механични толеранси за концептуални модели“, казва Kettle.

Машината може да фрезова различни материали използвани за прототипи, включително картон за моделиране, акрил, акрилонитрил-бутадиен-стирен(ABS), дърво и восък за моделиране, което дава възможност да се проверява теглото и усещането за моделите, като се използват същите материални характеристики като на крайния продукт.

Двете устройства могат да бъдат използвани от компании в областта на приложния дизайн и създаването на прототипи, за образователни цели в училищата, от инженери и в сферата на здравеопазването за зъбни протези и други медицински приложения.

Източник: www.rolanddg.co.uk 
Преведе: Мария Шабанска
 
 

Биографична информация