Roland DG разширява присъствието си в печата с “метални” мастила

2743
Spread the love

Най-новият екосолвентен принтер на Roland DG VersaCamm VS-640, печата с метални мастила на по-голям формат (ширина на ролката 1,6 м.) от Soljet Pro III XC-540MT, който се предлага от миналия септември.
“VS-640 отваря много врати”, каза техническиятдиректор на Roland DG за Великобритания Brett Newman. „Той е идеален задобавяне на метален ефект към стикери за брандиране на автомобили, аширината от 1,6 метра позволява отпечатване на стикери за предни капации други големи площи без нужда от напасване и съединяване.“

Рециркулацията на мастилата, същата като използваната в 540MT,предпазва пигментите в металните и бели мастила от утаяване. Клиентитемогат да избират между три спецификации на машината. Като допълнениекъм CMYK с метални мастила и бяло мастило, машината може да бъдеснабдена с CMYK, светъл циан, светла магента и бяло за висококачественпечат в широка гама. Има и възможност за оборудване с два комплектаCMYK с цел по-висока производителност.

Машината използва нова печатаща глава, която осигурява капки спроменливи размери и  разделителна способност от 1 440dpi.  Системите за печат с метални, бели и високочувствителницветови конфигурации са управлявани от последната четвърта версия наVersaWorks RIP и системата за симулация на допълнителни цветове RolandColor System. Тя включва цветова библиотека с 512 метални тона,включваща злато, сребро и бронз. Библиотеките могат да се интегрират всофтуера за предпечат, което прави принтера особено подходящ за печатна пробни серии опаковки.

inline_207_https://printguide.info/images/16-02_10.jpg
Текста написа: Мартин Новев

Източник: www.rolanddg.com

Биографична информация